TOS Zo zahraničia

Desivé pozadie tejto fotky: Chlapec sa hral v kope stavebného materiálu, o chvíľu bol MŔTVY!

Sedemročného chlapca zaujala kopa stavebného materiálu, na ktorej aj zapózoval. Táto hra však skončila tragicky. Čo sa stalo?

Ilustračný obrázok k článku Desivé pozadie tejto fotky: Chlapec sa hral v kope stavebného materiálu, o chvíľu bol MŔTVY!
Zdroj: Facebook.com/romaldo.bitencourt

Fotografiu s tragickým pozadím zverejnil na sociálnej sieti chlapcov strýko. Aj preto, aby varoval ostatné deti a ich rodičov. „Vznikla pár minút pred jeho smrťou,“ uviedol.

Vdýchol vápno

Nečakaná tragédia sa stala ešte 3. augusta na juhu Brazílie. Sedemročný Arthur si všimol kopu mletého vápenca. Prišiel sa pohrať, ochotne aj zapózoval svojim blízkym. Určite však nikto nečakal, že krátko na to skončí v nemocnici.

V nej, žiaľ, zomrel. „Smrť bola spôsobená inhaláciou vápna počas hry,“ citoval nešťastný strýko slová tamojších lekárov.

O škodlivosti nevedeli

Príbuzní 7-ročného chlapčeka podľa miestnych médií tvrdia, že o škodlivosti tohto stavebného materiálu netušili, a tak sa chlapcovi v ňom dovolili hrať.

Vápno je bežne používané v stavebníctve. Popri sadre ide vôbec o najstaršie spojivo, pričom sa používalo už v staroveku. No pre človeka môže byť vo forme prachu toxické. Bezpečnostné normy vyžadujú masku a ochranný odev v závislosti od typu a formy vápenca.

Malý Arthur vyšiel na kopu, žiaľ, bez akejkoľvek ochrany. Nie je známe, ako dlho sa na nej 7-ročný chlapček hral.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM