red . Zo Slovenska

Deti si obľúbili novú DROGU: Dávajú si ju dokonca aj počas vyučovania

Bežné cigarety deti vymenili za nový druh drogy, ktorá síce neobťažuje okolie smradľavým dymom, zato je však rovnako, ak nie viac, nebezpečná.

Ilustračný obrázok k článku Deti si obľúbili novú DROGU: Dávajú si ju dokonca aj počas vyučovania
Zdroj: TASR/Dano Veselský , Dnes24.sk

Vyzerá to tak, že v posledných mesiacoch medzi deťmi letí „nová“ droga. Ide o žuvací tabak, ktorý pre povzbudzujúce účinky obľubujú najmä športovci.

Deti ich aj prehĺtajú

Medzi deťmi sa stal populárnym zrejme kvôli tomu, že ho môžu užívať bez toho, aby si to nejako výrazne niekto všimol. Nefajčí sa, malé vrecko sa totiž vkladá medzi hornú peru a ďasno.

Žuvací tabak užívajú už na základnej škole, a to bez problémov počas vyučovacej hodiny. Upozornil na to portál tvnoviny.sk s tým, že v snahe zamaskovať užívanie drogy ju často miesto vypľutia prehltnú.

Bežné cigarety deti vymenili za nový druh drogy, ktorá síce neobťažuje okolie smradľavým dymom, zato je však rovnako, ak nie viac, nebezpečná. Bylina vo vreckách má na jednej strane znižovať stres, zaháňať bolesti a únavu a zvyšovať pozornosť.

Nebezpečné ale je, že vedie k silnej závislosti a pri nadmernom užívaní sa stáva smrteľným jedom. Poškodzuje ďasná, zuby, spôsobuje infekcie a tiež rakovinu ústnej dutiny, pier, koreňa jazyka a pankreasu.

Ak u svojho dieťaťa spozorujete poruchy spánku a bude mať tendenciu predlžovať si deň, zrejme podľahlo „droge športovcov“.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM