Lenka Fedorová Regióny Kultúra

Deti si prídu na svoje: Vezmite ich do košickej zoo na Týždeň duchov!

Tekvice, strašidelné masky či pomaznanie s niektorým z hadov či pavúkov? To všetko a ešte viac čaká deti počas netradičného týždňa v košickej zoo.

Ilustračný obrázok k článku Deti si prídu na svoje: Vezmite ich do košickej zoo na Týždeň duchov!
Zdroj: TASR

Košická ZOO ide s dobou, a tak sa pri príležitosti blížiaceho Halloweenu aj v tomto roku môžeme tešiť na obľúbený Týždeň duchov. Ten sa bude konať od 25. októbra a potrvá do 1. novembra.

Počas netradičného týždňa čaká všetkých návštevníkov bohatý program. V piatok, 27. októbra sa od 15. tej hodiny uskutoční súťaž o najlepší kostým.

,,Na všetkých účastníkov, ktorí vlastnoručne zhotovia tekvicovú zubatú hlavu, čaká občerstvenie, vrátane ochutnávky lahodných červov. Súčasťou piatkového programu je lampiónový sprievod večerným areálom," informuje zoo na webe. Návštevníci tak budú mať príležitosť ukázať svoju kreativitu a vyzdobiť jej areál výtvormi z tekvíc.

V rámci Strašidelného piatku organizátori sľubujú , že odhalia tajomstvo obávaných tvorov, ako sú hady, obrovské pavúky alebo desivý hmyz. S niektorými sa bude možné dokonca aj pomaznať!

Zoo pri tejto príležitosti predĺžila otváracie hodiny. Počas Týždňa duchov bude zoologická záhrada mimoriadne otvorená do 17:30. Voľný vstup budú mať všetky školské kolektívy, ktorí so sebou prinesú vlastné tekvice. Tie sa potom stanú potravou pre šelmy, kopytníky a primáty.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM