Správy Zo Slovenska

Detské autíčko im zruinovalo dom za desaťtisíce! Poisťovne riešili aj kuriózne prípady s myšami

Aj obyčajné detské autíčko dokáže narobiť katastrofu. Najničivejším živlom bolo podľa Allianz - SP minulý rok krupobitie, no riešili aj kuriózne prípady.

Ilustračný obrázok k článku Detské autíčko im zruinovalo dom za desaťtisíce! Poisťovne riešili aj kuriózne prípady s myšami
Zdroj: pixabay.com

Klimatické zmeny sa v roku 2019 výraznejšie prejavili aj na štatistikách poistných udalostí Allianz – Slovenskej poisťovne. Niekoľko silných vĺn krupobití sa prehnalo viacerými časťami Slovenska, no najmä na východe krajiny zanechali škody na majetku, vozidlách aj úrode.

Oheň i krúpy

„Klienti nám nahlásili 3649 škôd spôsobených ľadovcom, z toho bolo viac ako 2500 poškodených vozidiel. Výška škôd presiahla 10 miliónov eur,“ bilancuje riaditeľ odboru likvidácie poistných udalostí poisťovne Milan Rajec.

Ďalšou veľkou poistnou udalosťou pre viaceré poisťovne bol výbuch plynu v bytovom dome v Prešove v decembri minulého roka. Priamo v explodovanom bytovom dome mala poisťovňa 4 poistené byty a 12 domácnosti.

Stovky ďalších poškodených z okolitých bytoviek nahlásili porozbíjané okná, poškodené balkóny a lodžie. Výška škôd klientov iba tejto poisťovne po výbuchu v Prešove dosiahla predbežne 1,7 milióna eur.

Za celý rok 2019 nahlásili klienti viac ako 237.000 poistných udalostí, čo je porovnateľné s predchádzajúcim rokom. Suma odškodného za všetky minuloročné škody stúpla na vyše 229 miliónov eur, čím stúpli aj priemerné náklady na jednu poistnú udalosť.

Detské autíčko im zničilo dom

Najväčšími samostatnými škodami boli opäť priemyselné škody. Napríklad výbuch technologickej linky v továrni spôsobil škodu vo výške 1,1 milióna eur. V ďalšom prípade požiar vo fabrike poškodil výrobňu, sklad aj zásoby tovaru. Výšku škody vyčíslila poisťovňa na takmer 700-tisíc eur.

Najväčšie škody v privátnom poistení spôsobil minulý rok oheň. Kurióznou poistnou udalosťou bol požiar domu, ktorý vznikol z detského autíčka. Elektrické autíčko bolo do nabíjačky zapojené na nesprávne napätie, čo spôsobilo skrat a následný požiar.

Škoda sa vyšplhala na 75-tisíc eur. V ďalšom prípade požiar spôsobili pravdepodobne kuny a myši, ktoré v hospodárskej budove rozhrýzli elektrické káble, čím došlo k skratu a požiaru. Oheň zanechal škody na budove a rodinnom dome vo výške 55-tisíc eur.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM