Rôzne

Detský čin roka ide do finále, hlasovať môžete ešte 3 dni. Podporte najmenších!

Vzdali sa hračiek, aby pomohli kamarátovi na vozíku. Hoci sa stará o 4 bratov, nezabúda ani na 99-ročnú susedu. Inšpirujte sa dobrými skutkami detí!

Ilustračný obrázok k článku Detský čin roka ide do finále, hlasovať môžete ešte 3 dni. Podporte najmenších!
9
Galéria

Výnimočné príbehy pomoci vyvracajú klišé, že všetci mladí sú bezohľadní egoisti. Niektorí pomáhajú chorým rovesníkom, iní osamelým a nevládnym ľuďom, ďalší opusteným zvieratám. Nerozhoduje, či sa blíži čas Vianoc alebo na nich mieria objektívy kamier a fotoaparátov. Aj preto si zaslúžia verejné ocenenie.

Hlasujte za hrdinské činy

Poďakovať im môže každý z nás, a to prostredníctvom projektu Detský čin roka. Stačí jeden klik a malým veľkým hrdinom zo všetkých kútov Slovenska môžete vyjadriť vašu podporu a uznanie.

Záštitu nad 16. ročníkom rešpektovanej akcie prevzal prezident Andrej Kiska. Online hlasovanie pre verejnosť vzniklo v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk.

Zdroj: ZŠ Tbiliská

Z celého Slovenska

Do Detského činu roka sa od začiatku jeho existencie zapojila viac ako 1,5 milióna detí. V každom ročníku sa verejnosť dozvedela o drobných detských skutkoch, ktoré sa dejú každý deň i deťoch, ktoré museli obetovať kus detstva a popasovať sa s povinnosťami dospelých. Platí to aj pre rok 2016.

Občianske združenie Detský čin roka dostalo tento rok príbehy týkajúce sa 5317 detí, ktoré individuálne alebo v kolektíve urobili niečo dobré. Výberová komisia a Občianske združenie Detský čin roka vybrali 35 nominácii v rôznych kategóriách.

Medzi nominovanými je aj 13-ročná Natália, ktorá popri starostlivosti o štyroch mladších súrodencov pomáha aj 99-ročnej susede. Školáci zo Žiaru nad Hronom zas pomohli ženám, ktoré na ulici napadol muž a chcel im zobrať malé dieťa. Obetavosť a dobré srdce ukázal aj školák Branko, ktorý urobil všetko pre záchranu vyhodeného šteniatka.

Podporte dobro

Anketa pre verejnosť je určená najmä dospelým, ktorí môžu prispieť na projekt, podporiť dobro a inšpirovať sa dobrými činmi detí. Skutok, ktorý získa najväčšiu podporu verejnosti, dostane ocenenie Cena ĽudiaĽuďom.sk. Hlasovať možno do piatka 25. novembra do 23:59.

Detský čin
9
Galéria
Zdroj: archív Koščovcov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM