Lukáš Zavacký Regióny

Diaľničná spoločnosť o obchvate Košíc: Kadiaľ povedie a kedy má byť dokončený?

Obchvat Košíc bude onedlho realitou. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) prezradila dôležité informácie, ktoré sa ho týkajú.

Ilustračný obrázok k článku Diaľničná spoločnosť o obchvate Košíc: Kadiaľ povedie a kedy má byť dokončený?
Zdroj: TASR

Metropola východu doteraz nedisponuje cestou okolo mesta, ktorá by ju odbremenila od množstva áut. V rozpracovaných projektoch NDS sa však nachádza diaľničný obchvat, ktorý má pozostávať z diaľnice D1 a rýchlostných ciest R2 a R4.

Čítajte tiež: Košičanom došla trpezlivosť a spísali petíciu: Úsek je známy najmä zápchami, reakcia polície vnútri, FOTO

Zaujímavosťou je, že povedie cez známu firmu u nás. „Trasa R2 v úseku Šaca – Košické Oľšany bude prechádzať mostom ponad areál U. S. Steelu v km cca 4,5 – 5,0 do mimoúrovňovej križovatky Haniska, ktorá bude križovatkou R2 a R4 a cesty III. triedy,“ povedala hovorkyňa NDS, Michaela Michalová.

„Bude slúžiť pre pohodlné napojenie nákladnej brány U. S. Steelu zo smeru od Miškovca, Prešova a Michaloviec. V smere od Rožňavy a Košíc bude napojenie v mimoúrovňovej križovatke Ludvíkov Dvor,“ pokračovala hovorkyňa.

Ako uviedla nakoniec, obchvat spoločnosť dokončí do roku 2021 a budovať ho bude čoskoro. S diaľničným úsekom D1 Budimír – Bidovce by mala začať už tento rok. Zároveň onedlho vyhlási súťaž na zhotoviteľa ďalšej časti, a to R2 Šaca – Košické Oľšany.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM