han Šport Ostatné športy

Dlhoročný rival Sagana sa "dolámal" na tréningu: Dôvod pádu? Husy na ceste!

Holandský cyklista Niki Terpstra spadol počas tréningu a so zraneniami ho museli transportovať helikoptérou do nemocnice. Dôvod jeho pádu je zaujímavý!

Ilustračný obrázok k článku Dlhoročný rival Sagana sa "dolámal" na tréningu: Dôvod pádu? Husy na ceste!
6
Galéria

Podľa informácii holandského verejnoprávneho vysielateľa NOS Terpstra počas jazdy medzi mestami Enkhuizen a Lelystad zbadal skupinku husí a pri snahe sa im vyhnúť zavadil o kameň a spadol.

Vážne zranenia

Člen francúzskeho tímu Total Direct Energie má poškodené pľúca, utrpel otras mozgu, zlomil si rebrá a kľúčnu kosť. „Bohužiaľ, je to pravda a Niki počas tréningu na bicykli tvrdo padol. Je v nemocnici a bude v nej musieť zostať ešte niekoľko dní. Nie je v ohrození života, ale bude potrebovať dlhší čas, aby sa zotavil. Viac prezradím neskôr…“ napísala manželka Holanďana Ramona Terpstrová na Instagrame.

Už sa viackrát dokaličil

Rodák z mesta Beverwijk má za sebou niekoľko nepríjemných zranení a škaredých pádov. Na Tour of Flanders havaroval a utrpel traumatické zranenie hlavy. Neskôr bol nútený opustiť Tour de France so zlomenou lopatkou .

Bojuje s Petrom

Terpstra je špecialista na klasiky a dlhoročný súper Slováka Petra Sagana. Medzi najväčšie úspechy 36-ročného cyklistu patrí prvenstvo na Paríž-Roubaix v roku 2014 a triumf na Okolo Flámska v roku 2018.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM