Webnoviny - Svet

Dnes pochovali dve obete streľby z Devínskej

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA/Ľudovít Vaniher BRATISLAVA 8. septembra (WEBNOVINY) – Dve obete strelca z Devínskej Novej Vsi dnes odprevadilo na poslednej ceste približne 250 ľudí. Telá otca Jozefa Pútika a jeho dvanásťročného syna Jozefa uložili do spoločného hrobu na cintoríne v Devínskej Novej Vsi, hrala pri tom cigánska kapela.

Zádušná omša trvala 15 minút, konala sa v rodinnom kruhu. Na pohrebe sa zúčastnili rodinní príslušníci, spolužiaci zosnulého chlapca a množstvo známych. Šesť bratov zosnulého Jozefa stálo pri rakve, jeden z nich počas obradu odpadol a museli ho ošetriť záchranári. Na hroboch sú dva drevené kríže.

„Je neprijateľné, aby takéto skutočnosti boli súčasťou našej spoločnosti,“ vyjadril sa starosta mestskej časti Devínska Nová Ves Vladimír Mráz, ktorý sa na pohrebe zúčastnil. Zároveň vyslovil rodine a príbuzným úprimnú sústrasť. Na bezpečnosť dohliadalo približne 30 členov policajného zboru.

Jozef Pútik so svojim dvanásťročným synom boli dve zo siedmich obetí tragickej streľby v Devínskej Novej Vsi. Vrah Ľubomír Harman vtedy vnikol do bytu na sídlisku, kde zastrelil päť ľudí vrátane malého Jozefa. Pred domom zastrelil chlapcovho otca. Siedmu obeť zasiahla náhodná guľka v kuchyni bytu. Strelec po tomto čine spáchal samovraždu. Príčiny tragédie vyšetruje polícia.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM