Zo Slovenska

Dnes sa poriadne rozfúka, platia VÝSTRAHY: Niektoré okresy opäť potrápia aj BÚRKY

Stred pracovného týždňa prinesie ochladenie a silný nárazový vietor. Navyše, niektoré časti Slovenska sa musia opäť pripraviť na búrky.

Ilustračný obrázok k článku Dnes sa poriadne rozfúka, platia VÝSTRAHY: Niektoré okresy opäť potrápia aj BÚRKY
Zdroj: Pexels.com , Unsplash.com

Na východe a časti stredného Slovenska hrozia v stredu búrky. Na západe a juhovýchode krajiny možno zasa očakávať nárazový vietor. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Silné búrky

Výstrahu prvého stupňa pred búrkou vydali meteorológovia pre celý Košický a Prešovský kraj a väčšinu Banskobystric­kého kraja.

Platia tam výstrahy od 10.00 do 18.00 h.

„Je zvýšená pravdepodobnosť výskytu silných búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami,“ upozornili meteorológovia.

Poriadne sa rozfúka

Na západe očakávajú od 10.00 do 18.00 h nárazový vietor s rýchlosťou 65 – 70 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa platí pre celý Bratislavský a Trnavský kraj a väčšinu Nitrianskeho kraja.

Zároveň je vydaná výstraha prvého stupňa aj pre takmer celý Košický kraj a okresy Humenné a Vranov nad Topľou. Počítať s nárazovým vetrom tam treba od 17.00 h do polnoci.

Meteorológovia upozorňujú aj na vietor na horách, ktorý miestami môže dosiahnuť rýchlosť 110 až 125 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa platí pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín od 18.00 h do polnoci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: SHMÚ
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM