Zo zahraničia

Do egyptského turistického letoviska Taba dopadla RAKETA! Hlásia zranených

Na územie egyptského letoviska Taba dopadla v piatok ráno raketa, pričom spôsobila zranenie najmenej piatim ľuďom a poškodila bytový dom.

Ilustračný obrázok k článku Do egyptského turistického letoviska Taba dopadla RAKETA! Hlásia zranených
Zdroj: TASR/AP

S odvolaním sa na egyptskú televíziu o tom informovala agentúra AFP. Podľa panarabskej televízie al-Arabíja zásah dostalo zdravotné stredisko v Tabe ležiacej neďaleko izraelských hraníc.

Egyptské médiá dodali, že izraelská armáda medzičasom uviedla, že vie o bezpečnostnom incidente v tejto oblasti. Armáda doplnila, že incident sa odohral „mimo našej hranice“.

Nateraz nie je jasné, či incident s raketou súvisí s vojnou, ktorá sa medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas odohráva v palestínskom pásme Gazy už 20 dní – od vpádu palestínskych kománd na územie Izraela.

Egypt zohráva v tomto konflikte kľúčovú úlohu – okrem iného aj pre to, že jeho hraničný priechod Rafah s pásmom Gazy je jediným vstupným bodom na toto palestínske územie, ktorý Izrael nekontroluje a cez ktorý je možné prepravovať humanitárnu pomoc.

Taba je turistami vyhľadávané letovisko pri Červenom mori. Nachádza sa priamo oproti izraelskému prístavnému mestu Ejlat, ktoré je od mesta Gaza vzdialené viac ako 350 kilometrov.

Ilustračné foto

Neprehliadnite aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM