Webnoviny - Svet

Do hry o Weissa vstúpil aj druhý glasgowský gigant

WEBNOVINY.SK

Vladimír Weiss ml. Foto: SITA/Jozef HulkaGLASGOW 18. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský reprezentant Vladimír Weiss ml. je momentálne v kurze, o čom svedčí aj ďalší futbalový gigant, ktorý vstúpil do hry o jeho angažovanie. Dvadsaťročného krídelníka anglického Manchestru City by veľmi radi získali na hosťovanie predstavitelia Glasgowu Rangers, o čom v stredu informoval webový portál škótskeho večerníka Evening Times. Okrem „jazdcov“ sa v súvislosti s účastníkom nedávnych MS 2010 v Juhoafrickej republike v drese Slovenska spomínajú najviac iné dva tímy – mestský rival Rangers Celtic a nemecký veľkoklub VfB Stuttgart.

Podľa rovnakého zdroja požaduje vedenie Manchestru City za umožnenie hosťovania bratislavského rodáka pomerne vysokú čiastku, keďže napríklad na kvinteto letných posíl minulo už viac ako 100 miliónov eur. Tieto finančné požiadavky údajne spôsobili, že Stuttgart už vypadol z boja o Weissa juniora a spomenutý Celtic Glasgow rovnako uprel svoju pozornosť iným smerom.

Tréner „protestantov“ Walter Smith by veľmi chcel získať do svojho kádra rýchlonohého a kreatívneho stredopoliara, aký na Ibrox Parku absentuje už niekoľko sezón. Weiss ml. ho upútal počas svetového šampionátu v JAR, kde sa najmä v stretnutí proti Novému Zélandu predviedol vo veľmi dobrom svetle. K prvému kontaktu medzi Rangers a „The Citizens“ vraj prišlo už pred šiestimi týždňami, keď výkonný riaditeľ škótskeho veľkoklubu Martin Bain oslovil svojho kolegu v rovnakej funkcii v štruktúrach City Briana Marwooda.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM