Kultúra

Do kín dorazili tri novinky: Vychutnajte si Aladina i psychologický thriller

Tento týždeň sú programy slovenských kín bohatšie o tri filmové novinky. V ponuke je živá a akčná adaptácia animovanej klasiky, pod ktorú sa podpísal režisér Guy Ritchie. Hneď v dvoch filmoch sa objaví Penélope Cruzová - v jednom si zahrala s Antoniom Banderasom, v tom druhom sa predstaví s manželom

Ilustračný obrázok k článku Do kín dorazili tri novinky: Vychutnajte si Aladina i psychologický thriller
Zdroj: pixabay

Bolesť a sláva je názov nového filmu kultového španielskeho režiséra Pedra Almodóvara, v ktorom sa spolu na pľaci ocitli Antonio Banderas a Penélope Cruz. Antonio hrá rolu slávneho filmového režiséra, ktorý už nie je schopný tvoriť. Príčinu tvorivej prázdnoty musí hľadať vo svojom živote. V spomienkach sa vracia do detstva, do 60. rokov, kedy s rodičmi emigroval do Valencie. Snaží sa rozpomenúť na spaľujúcu túžbu po svojej prvej láske, ktorú stretol v 80. rokoch v Madride a na bolesť, ktorú mu priniesol rozchod. Film rozpráva o zložitosti oddeliť tvorivý proces od vlastného života a od vášní, ktoré žitiu dávajú zmysel a nádej.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Penélope Cruzovú si jej fanúšikovia môžu vychutnať aj vo filme Všetci to vedia. V psychologickom thrilleri režiséra a dvojnásobného držiteľa Oscara Asghara Farhadiho si zahrala spolu s manželom Javierom Bardemom. Krásna Laura cestuje do rodného Španielska na svadbu svojej sestry. Bujarú oslavu v kraji slnečných viníc však naruší zmiznutie jedného z hostí. Čoskoro sa ukáže, že pod povrchom driemu staré krivdy a tajomstvá, ktoré mali zostať zabudnuté. Najslávnejší filmový pár súčasnosti exceluje v hlavných úlohách dávnych milencov, medzi ktorými to nikdy neprestalo iskriť.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 23. mája je v kinách aj Aladin, živá a akčná adaptácia animovanej klasiky, vzrušujúci príbeh o šarmantnom pouličnom zlodejíčkovi Aladinovi, odvážnej a cieľavedomej princeznej Jasmíne a džinovi, ktorý môže byť kľúčom k ich budúcnosti. Vo filme, pod ktorý sa podpísal režisér Guy Ritchie, si zahrali Will Smith ako úchvatný džin, v postave Aladina účinkuje Mena Massoud a okúzľujúcu Jasmínu hrá Naomi Scottová. V slovenskom znení im hlasy prepožičali Pavol Plevčík, Dávid Hartl a Mirka Gális Partlová.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM