Alexandra Kolínská Kultúra

Do Košíc zavíta tretí ročník podujatia: Dúhový sprievod sa mení na festival

Podujatie, ktoré zavíta už čoskoro aj do Košíc má za cieľ oslavu, viditeľnosť, akceptácia a aktivizácia LGBTI ľudí na Slovensku. PRIDE Dúhové Košice 2015 sa mení zo sprievodu na hudobný festival.

Ilustračný obrázok k článku Do Košíc zavíta tretí ročník podujatia: Dúhový sprievod sa mení na festival
Zdroj: TASR

PRIDE Dúhové Košice 2015 si kladie za cieľ poukázať na existenciu LGBT ľudí na východe krajiny, vytvoriť pre túto neviditeľnú menšinu priestor, ktorý môže aspoň na pár dní vedome obývať a do ktorého vie pozvať majoritu na diskusiu. „Sme presvedčení, že tento priestor a interakcie, ktoré sa v ňom odohrávajú medzi reálnymi ľuďmi, majú potenciál skrze scitlivovanie viesť k vyššej miere akceptácie LGBT ľudí,“ uvádza podujatie PRIDE Dúhové Košice 2015.

„Tretí dúhový ročník sme poňali vo veľkom. Rozrastáme sa do týždenného festivalu, plného kultúrnych, spoločenských, vzdelávacích a športových akcií,“ informujú.

PRIDE Dúhové Košice sa uskutočnia 26. septembra o 13:00 v Kasárňach/Kul­turparku a podujatie zakončia hudobným festivalom, kde vystúpia Videos, Slowmotiondancer, Katarína Feldeková, Odtiaľ Potiaľ, DJ´s: KOKO, AMY, TRIXXI a ďalší. Akciu bude moderovať Judita Hansman a afterparty sa uskutoční v Teplárni.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM