Webnoviny - Svet

Do semifinále všetky tri slovenské deblovky

WEBNOVINY.SK

Pavol a Peter Hochschornerovci Foto: SITA/Ľudovít Vaniher ĽUBĽANA 8. septembra (WEBNOVINY) – Všetky tri slovenské deblovky uspeli v kvalifikácii C2 na XXXIII. majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v slovinskom Tacene a postúpili do semifinále, ktoré je naplánované na sobotu predpoludním. Najlepšie si počínali Tomáš Kučera s Jánom Bátikom, ktorí dosiahli absolútne najrýchlejší čas spomedzi 40 štartujúcich, ale za jeden nedovolený dotyk bránky im k nemu rozhodcovia pripočítali dve trestné sekundy a to ich odsunulo na štvrtú priečku. Obhajcovia titulu majstrov sveta z predchádzajúcich dvoch šampionátov a trojnásobní olympijskí víťazi súrodenci Pavol a Peter Hochschornerovci predviedli v prvom kvalifikačnom kole druhú najrýchlejšiu jazdu a keďže do celkového poradia sa počíta výsledok lepšej z dvoch jázd, na druhé kolo už ani nenastúpili. Do semifinále idú zo šiestej pozície. Rovnakú taktiku zvolili aj bratranci Ladislav a Peter Škantárovci. Úradujúci majstri Európy z augustového kontinentálneho šampionátu v Čunove zajazdili v prvom kole šiesty najrýchlejší čas a keď videli, že im to stačí na účasť v semifinále, druhé kolo vynechali. Nakoniec skončili na 11. mieste.

Víťazmi kvalifikácie sa stali Briti Timothy Baillie a Etienne Stott. Senzáciou je vypadnutie Čechov Jaroslava Volfa s Ondřejom Štěpánkom. Majstri sveta z roku 2006 obsadili až 28. miesto, do semifinále postupovalo iba 20 najlepších posádok.

Výsledky kvalifikácie C2 – neoficiálne:

1. Timothy Baillie, Etienne Stott (V.Brit.) 106,78 (0 trestných sekúnd), 2. Denis Gargaud Chanut, Fabien Lefevre (Fr.) 107,12 (0), 3. Ming-hai Hu, Jun-rong Šu (Čína) 107,58 (0), 4. Tomáš Kučera, Ján Bátik (SR) 107,98 (2), 5. David Florence, Richard Hounslow (V.Brit.) 108,19 (0), 6. Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner (SR) 108,70 (2), … 11. Ladislav Škantár, Peter Škantár (SR) 111,28 (2)

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM