Do slovenských reštaurácií mieri NOVINKA: Medvedie mäso sa môže dostať do ich ponuky
Medvedie mäso sa môže dostať na stoly reštaurácií. „Každého odloveného jedinca, ktorý spĺňa podmienky, budeme dodávať na konzumáciu,“ uviedol na sociálnej sieti štátny tajomník ministerstva životného prostredia Filip Kuffa.
Každý, kto chce podľa Kuffu mäso predať ďalej, si musí požiadať o vydanie tzv. CITES certifikátu. „Zaručuje, že jedinec bol legálne odlovený, a zároveň umožňuje napríklad gastroprevádzkam predávať hotové jedlá ďalej,“ vysvetlil.
Od pondelka 26. mája budú podľa Kuffu organizácie pod ministerstvom životného prostredia, po splnení všetkých podmienok, ponúkať odlovené jedince na odpredaj.
Kuffa doplnil, že nepokračujú v budajovskom ničomníckom spravovaní rezortu a prístupe, ale nastavujú nové smerovanie, tak, ako tomu bolo voľakedy za dávnych čias.
Ilustračné foto