Kultúra Zo Slovenska

Do Štiavnice mieria americkí filmári: Budú tu natáčať Draculu

Okrem BBC 1 a Netflixu, ktorých je film projektom, na ňom spolupracuje aj slovenská spoločnosť Spectral. Vo filme sa objaví Starý zámok aj štiavnické ulice.

Ilustračný obrázok k článku Do Štiavnice mieria americkí filmári: Budú tu natáčať Draculu
Zdroj: TASR

Na banskoštiavnický Starý zámok prídu filmári. V prvej polovici marca budú v jeho priestoroch natáčať trojdielny celovečerný televízny film s pracovným názvom Dracula.

,,Okrem priestorov Starého zámku, ktoré sú v správe Slovenského banského múzea (SBM), sa vo filme objavia aj pohľady do ulíc historického centra Banskej Štiavnice," informoval na stránke SBM historik múzea Daniel Harvan.

,,Z ďalších lokalít na Slovensku sa bude natáčať na Oravskom hrade a v Zuberci. Okrem spomenutých miest budú filmári pracovať vo filmových štúdiách a na niektorých ďalších reálnych miestach vo Veľkej Británii," priblížil Harvan s tým, že filmový štáb, ktorý bude natáčať na Slovensku, je zložený z britských a slovenských filmárov.

Okrem BBC 1 a Netflixu, ktorých je film projektom, na ňom spolupracuje aj slovenská spoločnosť Spectral.

Banská Štiavnica má čo ponúknuť nielen v centre. Kalvária týčiaca sa nad mestom prešla v uplynulých rokoch veľkou rekonštrukciou. A takto ju slávnostne otvárali.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM