Tomáš Batiz Správy Rôzne

Dobrá správa pre Liptov: Počas zimy budú v Poprade otvorené viaceré letecké linky

Na slovenské hory budú lyžiari opäť túto zimnú sezónu lietať. Prinášame vám ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Liptov: Počas zimy budú v Poprade otvorené viaceré letecké linky
Zdroj: TASR

Popradské letisko bude spájať Slovensko s Ukrajinou, Veľkou Britániou a Lotyšskom. Maďarský WizzAir bude lietať medzi Londýnom a Popradom trikrát do týždňa aj počas zimy a lotyšský národný letecký dopravca airBaltic od decembra spojí Tatry s Pobaltím svojím jedným letom v týždni z Rigy. Do tretice z ukrajinského Kyjeva bude lietať jedenkrát do týždňa SkyUp Airlines.

Tatry a Liptov sú najatraktívnejšími horskými regiónmi na Slovensku. Za lyžovačkou tam putujú každoročne státisíce ľudí. Prichádzajú najmä domáci Slováci, ktorí tvoria viac ako šesťdesiat percent tunajších hostí. Veľmi zaujímavú skupinu návštevníkov, ktorí prichádzajú za lyžovačkou v zime, tvoria dovolenkári, ktorí na hory prilietajú. „Už čoskoro pristanú na popradskom letisku prví zimní dovolenkári. Opäť k nám budú lietať lyžiari z Veľkej Británie vďaka linke, ktorá celoročne premáva medzi Londýnom a Popradom trikrát týždenne a to v utorok, štvrtok a v sobotu. V sobotu 15. decembra začne lietať aj linka airBaltic z Rigy, ktorá spája naše Tatry s Pobaltím. No a v období medzi sviatkami, od soboty 29. decembra, priletia prví ukrajinskí hostia z letiska v Kyjeve," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Linka airBaltic bude lietať od 15. decembra 2018 do 9. marca 2019. Spojenie s Ukrajinou cez leteckú spoločnosť SkyUp Airlines začína spomínaného 29. decembra a zimná prevádzka bude ukončená letom v nedeľu 10. marca 2019.

„Naše Tatry sú iné ako Alpy. Áno, sú menšie a je tu menej lyžiarskych trás, ale na veľmi malom priestore je koncentrácia množstva atrakcií. My nemáme ambíciu súperiť o lyžiarov, ktorí chcú týždeň len lyžovať na stovkách kilometrov trás, oslovujeme najmä rodiny s deťmi, ktoré hľadajú pestrosť ponuky,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION VYSOKÉ TATRY Veronika Littvová.

V minulej zimnej sezóne priletelo na Liptov a do Vysokých Tatier takmer desaťtisíc lyžiarov, čo už je zaujímavé číslo najmä s ohľadom na to, že tu títo dovolenkári zväčša strávili plný týždeň.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM