Rôzne

Dobrá správa pre ľudí s obmedzeným pohybom: Humenský podchod čaká takáto novinka

V humenskom podchode, ktorý spája Sídlisko I, hlavnú železničnú stanicu a Chemlonskú ulicu, pribudne do konca roka výrazná novinka.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre ľudí s obmedzeným pohybom: Humenský podchod čaká takáto novinka
Zdroj: Dnes24.sk

Jedná sa o tri šikmé schodiskové plošiny pre imobilných. Vyrieši sa tak kompletná bezbariérová prepojenosť medzi spomínanými lokalitami.

„Šikmé schodiskové plošiny určené na používanie osobou s obmedzenou schopnosťou pohybu, budú súčasťou zrekonštruovaného podchodu. Stane sa tak do konca tohto roka, kedy dodávateľ osadí zariadenia pre imobilných do všetkých troch vstupov podchodu,“ informoval Humenné 24 Kamil Kobak z tlačového referátu Mestského úradu (MsÚ) v Humennom.

Podľa jeho slov dodávateľ vzišiel z elektronického obstarávania, ktoré bolo vyhlásené začiatkom októbra. „Mesto Humenné z predpokladanej sumy 39 960 eur po elektronickom obstarávaní znížilo čiastku realizácie na sumu 38 500 eur, čím ušetrilo verejné finančné prostriedky vo výške 1 460 eur,“ podotkol Kobak.

Ako uviedol ďalej, mesto získalo finančné prostriedky vo výške 27 500 eur z dvoch zdrojov. V roku 2014 to bola účelová dotácia z Úradu vlády vo výške 14 000 eur a v roku 2015 finančné prostriedky z Ministerstva financií na individuálne potreby obcí vo výške 13 500 eur. Z vlastných zdrojov dofinancuje mesto sumu 11 000 eur.

„Šikmé schodiskové plošiny budú naviac pod neustálym dohľadom bezpečnostných kamier, ktoré sú napojené na Mestskú políciu. Plošinu bude možné zaklopenú nielen odosielať, ale aj privolávať zo staníc, ktoré budú umiestnené v spodnej aj hornej časti podchodu,“ ozrejmil K. Kobak.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM