Barbara Dallosová Regióny Správy

Dobrá správa pre motoristov: Úsek Dobrá Niva - Babiná hotový, takto vyzerá nová cesta! VIDEO

Dobré správy pre motoristov. Miliónová rekonštrukcia, ktorá začala na jeseň, je hotová. Medzi dvomi dedinkami vo Zvolenskom okrese sa už prevezieme po novej ceste.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre motoristov: Úsek Dobrá Niva - Babiná hotový, takto vyzerá nová cesta! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Na parkovisku medzi Dobrou Nivou a Babinou v okrese Zvolen dnes slávnostne odovzdali asi 2,4-kilometrový obnovený úsek cesty I/66. Rekonštrukcia cesty medzi týmito obcami stála 2,75 milióna eur a hradená bola z fondov Európskej únie.

Cestu, ktorá sa nachádza na hlavnom ťahu zo Zvolena k hranici s Maďarskom, opravovali od začiatku jesene. Zákazku realizovali pre Slovenskú správu ciest spoločnosti ZEDA B. Bystrica a Cestné stavby L. Mikuláš.

Ako uviedol štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček, až 50 percent stavebných výkonov sa realizuje práve na cestách I. triedy. ,,Tieto cesty boli v minulosti veľmi zanedbávané, a preto sme v uplynulých rokoch zrýchlili tempo ich opráv," povedal.

Ministerstvo dopravy zmodernizovalo len v tomto roku 170 kilometrov ciest I. triedy. V piatich krajoch opravilo 23 kritických úsekov. V Banskobystrickom kraji to bolo päť ciest v celkovej dĺžke 32,4 kilometra.

Foto: ANDi

Obnovený úsek cesty I/66 slávnostne odovzdali
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM