VOCH Cestovanie

Dobré správy! Konečne otvoria hraničný priechod pre peších a cyklistov

Na východe Slovenska znovu otvoria cestný hraničný priechod Veľké Slemence – Mali Selmenci, ktorý je určený pre peších cestujúcich a cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy! Konečne otvoria hraničný priechod pre peších a cyklistov
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Colný úrad Michalovce informoval, že od nedele 1. augusta 2021 bude obnovený pôvodný režim na vonkajšej pozemnej hranici Slovenskej republiky s Ukrajinou a opäť otvorený cestný hraničný priechod Veľké Slemence – Mali Selmenci.

Od uvedeného dátumu bude tento hraničný priechod fungovať v pôvodnom režime. Otvorený bude denne od pondelka do nedele v čase od 8:00 do 20:00 hod.

Iba pešo alebo na bicykli

Ak sa chystáte na Ukrajinu, nemusíte tam cestovať autom. Od nedele 1. augusta 2021 bude totiž znovu otvorený cestný hraničný priechod Veľké Slemence – Mali Selmenci, ktorý je určený pre peších cestujúcich a cyklistov.

Colníci však pripomínajú, že tento priechod je určený len pre prestup štátnej hranice pešími cestujúcimi a cyklistami, ktorí sú občanmi Slovenskej republiky, štátov Európskeho hospodárskeho priestoru a Ukrajiny.

Opatrenia

Občania Ukrajiny musia pre vstup na územie SR splniť všeobecné podmienky vstupu v zmysle Kódexu Schengenských hraníc (umožnenie vstupu na krátkodobý pobyt 90 dní v rámci obdobia 180 dní).

Po vstupe na naše územie sa na nich aj naďalej vzťahujú karanténne opatrenia vyplývajúce z platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

foto, archív: Na slovensko-ukrajinskom hraničnom priechode Veľké Slemence – Mali Selmenci

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM