Lucia Lauková Zo zahraničia

Dobrodružný výlet mladého Američana skončil tragicky: Zrejme ho zabili domorodci

Podľa indických médií bol Američan na dobrodružnom výlete na ostrov Severný Sentinel. Jeho telo našli rybári.

Ilustračný obrázok k článku Dobrodružný výlet mladého Američana skončil tragicky: Zrejme ho zabili domorodci
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Príslušníci izolovaného kmeňa na jednom z indických ostrovov, známi tým, že po cudzincoch strieľajú šípmi, zrejme zabili Američana. Informovala o tom v stredu miestna polícia.

Sedem rybárov zatkli za to, že pomohli 27-ročnému Američanovi dostať sa na ostrov Severný Sentinel, kde očividne došlo k jeho zabitiu, uviedla polícia. Návštevy ostrova vláda prísne obmedzuje.

Sentinelci, ktorí žijú na malom lesnatom ostrove a bránia sa akýmkoľvek kontaktom s cudzincami, často útočia na každého, kto sa priblíži, pripomína agentúra AP s tým, že ostrov sa nachádza v oblasti, kde sa spája Bengálsky záliv s Andamanským mo­rom.

Podľa indických médií bol Američan na dobrodružnom výlete na ostrov a jeho telo našli rybári. Policajt Vidžaj Singh uviedol, že muža zabili v sobotu a prípad sa vyšetruje. Ďalšie podrobnosti nepovedal.

Je známe, že vo vodách okolo ostrova Severný Sentinel zvyknú pytliaci chytať korytnačky či morské raky. V roku 2006 domorodci zabili dvoch indických rybárov, ktorým sa pokazila loď a ocitli sa na brehu ostrova.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM