Ľubomír Hudačko Kultúra

Dobrý festival v Prešove prilákal tisíce ľudí: Pozrite si prvý deň v obrazoch FOTO+VIDEO

Deviaty ročník obľúbeného Dobrého festivalu odštartoval víkendovú dávku umenia, najčastejšie prezentované bolo to hudobné. Neostalo však len pritom, prevládal aj adrenalín pri súťažiach či výzvach a k dispozícii boli tiež ukážky bojových umení. Deň prvý prilákal tisíce návštevníkov!

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival v Prešove prilákal tisíce ľudí: Pozrite si prvý deň v obrazoch FOTO+VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Po troch rokoch „hosťovania“ Dobrého festivalu na amfiteátri sa opäť podujatie sťahovalo na legendárne prírodné kúpalisko Delňa.

Slobodná Európa prilákala plný stan

Naposledy sa v tomto priestore konal v roku 2011 a hoci sme vtedy v kalendári mali júl, počasie pripomínalo október. Niečo podobné hrozilo aj počas aktuálneho deviateho ročníka (prvý v roku 2007) a spŕchlo od začiatku otovrenia brán areálu. Znalí pomerov už prekvapení neboli, veď už sa stalo pravidlom, že letné počasie festivalu nepraje.

To však nebol dôvod na zachmúrené tváre publika, ktoré sa s pribudajúcim časom hromadilo pod tromi hlavnými pódiami (Dobrá hudba, Šariš dobrá piváreň, Jack Music) a to ešte dopĺňalo menšie Marlboro zóna Jazz. Na ňom sa predstavilo Bonbon Trio s Petrou Humeňanskou, široké spektrum žánrov na ďalších miestach obohatila legendárna kapela Zóna A. Nátresk privolali Inekafe a stan na prasknutie bol najmä počas vystúpenia Slobodnej Európy.

Miro Tásler dážď čakal

Prvýkrát zahrali aj Mukatado a dav roztancovali i Smola a Hrušky. Detský kútik a bojové umenia pri vchode do areálu boli samozrejmosťou, no trojdňová stavba najväčšieho pódia v histórii festivalu bola novinkou. Vzbudzuje rešpekt, slúži pre interpretov hrajúcich na tzv. Dobrej hudbe. Organizátor Miro Tásler mal napriek počasiu dobrú náladu. „Zatiaľ je to v poriadku. Prší nám, ako každoročne, takže je to v pohode. Dážď som aj čakal,“ uviedol a prezradil aj to, na čo sa najviac teší.

„Tým, že hráme s Lúčnicou taký veľký megaprojekt, myslím aj na to, čo hrám, aj na to, čo tu všetko je. Myslím, že je tu veľmi veľa vecí, ktoré som ešte na festivale nevidel. Veľmi chcem vidieť všetkých pankáčov, chcem si pozrieť Chiki liki tua, chcem si pozrieť Katku Koščovú. Prvýkrát máme autobus Red Bull. Keď to začne hrať naplno, chcem vidieť, či naozaj vznikne taká party diskotéka, ako na zahraničných festivaloch, keďže stage je zo zahraničia. Všetko je tu vlastne zahraničné, nič tu nie je slovenské,“ dodal člen kapely IMT Smile.

Ako na záver dodal, organizačný tím tvorí aktívna stovka ľudí. A veru, majú sa na čom podieľať. Podujatie pokračuje druhým dňom a počas neho napríklad aj kapela prešovských bratov predvedie spolu s Lúčnicou parádne predstavenie. Tešiť sa môžete v sobotu aj na Nocadeň, Metropolis, Heľenine oči či Chiki liki tua.

Čítajte tiež:

V Prešove začína Dobrý festival: Vodiči, dotknú sa vás preto dopravné obmedzenia!

Program Dobrého festivalu v Prešove: Preštudujte si časy vystúpení vašich obľúbených interpretov!

Filmová nádielka pod holým nebom opäť v Prešove: Aké snímky prinesie Bažant Kinematograf toto leto?

foto: Dušan Guman

Obrazy prvého dňa Dobrého festivalu: Na Delňu prilákal tisícky ľudí!
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM