Anton Hrachovský Správy Regióny

Dodávka mala údajne lákať deti okrese Nové Zámky: Polícia označila správu za hoax

Muži zákona vyvrátili ďalšiu nepravdivú informáciu. Týkala sa dodávky, ktorá mala striehnuť na malé deti v jednej z obcí okresu Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Dodávka mala údajne lákať deti okrese Nové Zámky: Polícia označila správu za hoax
2
Galéria

Status o tom, ako v Kolte v okrese Nové Zámky číha biela dodávka a unáša malé deti zdieľalo viac ako 2 000 ľudí, čím sa dostal k rádovo desiatkam tisíc ďalších užívateľov.

„Hromadne ste nám ho posielali a pýtali sa, či je pravdivý. Jeho autorka a niektoré ďalšie ženy v komentároch písali o únosoch ako o hotovej veci, čím len podnecovali paniku. Tieto komentáre boli odstúpené krajskej polícii v Nitre, ktorá posúdi, či je zo zákona možné voči osobám zakročiť,“ uvádza polícia SR na svojom facebookovom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Polícia vysvetlila, ako sa situácia v skutočnosti odohrala. „Dieťa sa vracalo zo školy domov. Pred priechodom pre chodcov pred ním zastala dodávka, lebo ho púšťala. Dieťa prešlo a dodávka pomalou jazdou odišla preč. Takto presne to opísalo polícii konkrétne dieťa,“ vysvetľuje polícia.

„Policajti museli kvôli tomuto hoaxu prísť aj do jednej z miestnych škôl, aby upokojili situáciu a zabránili rozširovaniu zbytočnej paniky,“ dodáva polícia na sociálnej sieti.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Polícia vyvracia hoax o dodávke unášajúcej deti
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM