han Politika

DOJÍMAVÉ odkazy politikov po tragickej smrti Dušana Veliča: Matovič mu dá "krúžok"

Viacerí politici spomínajú na zosnulého bývalého štátneho tajomníka ministerstva investícií Dušana Veliča ako na dobrého človeka. Spomína na neho aj Prírodovedecká fakulta Univerzity Komenského v Bratislave, na ktorej pôsobil.

Ilustračný obrázok k článku DOJÍMAVÉ odkazy politikov po tragickej smrti Dušana Veliča: Matovič mu dá "krúžok"
Zdroj: Facebook.com/Igor Matovič , Facebook.com/Dušan Velič

Hnutie OĽANO a priatelia, na ktorého kandidátke bol v nadchádzajúcich parlamentných voľbách, vyzdvihlo jeho slušnosť, charakter i svedomitosť.

„Skvelý človek, vedec, výborný parťák, večný optimista a vášnivý motorkár,“ zaspomínala exministerka investícií a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová na sociálnej sieti.

Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár bude na Veliča spomínať ako na skvelého človeka a politika, ktorého si všetci vážili. „Bol to vzdelaný muž, ktorý nikdy nepodľahol emóciám, vždy konal rozvážne a vedel upokojiť aj veľmi výbušnú atmosféru na koaličných rokovaniach,“ napísal na sociálnej sieti.

Odkaz od Matoviča

Dlhý status aj s fotografiou mu venoval aj Igor Matovič na Facebooku. „Počas celej soboty v Bardejove som ho sledoval… Neúnavne komunikoval s ľuďmi, trpezlivo odpovedal na otázky. Plný energie a odhodlania… Až som mal pocit, že zo všetkých nás mal v sebe akosi najviac energie. Išiel naplno,“ píše Matovič.

„Čím ma úplne dorazil, bolo to, keď povedal, že mu je jedno, kam ho na kandidátku dáme, lebo on chce len pomôcť. Dali sme mu miesto od konca – 145. A ja ti, "Kamko“, veľmi rád môj krúžok dám. Odpočívaj v pokoji," uzavrel status.

Pridali si ďalší

Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO) vníma jeho úmrtie ako veľkú ranu. Ako zase poukázal nezaradený poslanec parlamentu a člen mimoparlamentnej strany Demokrati Juraj Šeliga, jeho energia a zápal pre dobro budú chýbať.

„Dušan, tvoj náhly odchod je ľudsky aj odborne veľká strata. Bol si skvelý človek a priateľ. Budeš nám veľmi chýbať. Úprimnú sústrasť manželke, deťom a celej rodine,“ smúti aj Eduard Heger na Facebooku.

Fakulta poukázala na to, že Velič bol významným odborníkom v oblasti fyzikálnej chémie so zameraním na laserovú spektroskopiu. Podotkla, že pôsobil aj ako vedúci Laboratória hmotnostnej spektroskopie sekundárnych iónov v Medzinárodnom laserovom centre či na významných chemických pracoviskách v Nemecku a USA.

Únia miest Slovenska (ÚMS), ktorá s Veličom spolupracovala pri príprave nového programového obdobia európskych zdrojov na historickej zmene systému, ktorý pomôže rozvoju slovenských regiónov a miest, prijala informáciu o jeho úmrtí s prekvapením a smútkom.

Pri pondelkovej dopravnej nehode v Bratislave zahynul vedec a bývalý štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR profesor Dušan Velič. Písali sme o tom v TOMTO ČLÁNKU.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

KLIKNITE aj na tieto články:

ODPOČÍVAJ V POKOJI, KAMARÁT Počas celej soboty v Bardejove som ho tak kukom-bokom sledoval … neúnavne komunikoval s...

Posted by Igor Matovic on Monday, July 31, 2023

Dušan, tvoj náhly odchod je ľudsky aj odborne veľká strata. Bol si skvelý človek a priateľ. Budeš nám veľmi chýbať. Úprimnú sústrasť manželke, deťom a celej rodine. 🖤 📷 Korzár

Posted by Eduard Heger on Monday, July 31, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM