KAW Regióny

Dokončime to! V Bratislave bude ZHROMAŽDENIE, na ktorom zaznie aj Balada pre Jána a Martinu

Nikita Slovák s Dorotou Nvotovou chystajú v stredu (27. 10.) zhromaždenie na Hviezdoslavovom námestí. Bude sa hovoriť o mafii aj o očkovaní.

Ilustračný obrázok k článku Dokončime to! V Bratislave bude ZHROMAŽDENIE, na ktorom zaznie aj Balada pre Jána a Martinu
Zdroj: TASR

Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave dnes (27. 10.) zaznie pieseň, ktorej predlohou bola báseň Nikitu Slováka. Napísal ju koncom februára 2018 za desať minút ako priamu reakciu na vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Dokončime to!

Zhromaždenie Dokončime to! však nebude nebude iba o predstavení spomínanej piesne. Pôjde o podujatie, na ktorom chcú organizátori podporiť očistu štátu od mafie, vyjadriť podporu čestným vyšetrovateľom, policajtom, sudcom, prokurátorom, ktorí veria spravodlivosti. „Chceme podporiť očkovanie a návrat k normálnemu životu,“ uvádzajú Dorota Nvotová a Nikita Slovák na sociálnej sieti.

„Žiadna vláda si doteraz neporadila so zlodejmi, kradlo sa za Mečiara, za Dzurindu a najviac za Fica. Nie sme chudobná krajina, len tu nikto neverí ničomu, sme krajina luxusných áut, obrovských múrov a zbohatlíkov, čo plienili štát. Byt čestný je už archaizmus, poctivo pracovať je trápne,“ uvádza sa v pozvánke na zhromaždenie.

Okrem premiéry piesne BALADA O JÁNOVI A MARTINE bude na mieste aj mobilný očkovací tím, lekári z covidovych oddelení a ľudia, čo všetkým prítomným priblížia prácu neskorumpovanych policajtov.

„Naše námestia nepatria bláznom, pomätencom a konšpirátorom, ale zodpovedným normálnym ľuďom. A ešte niečo, náš míting je apolitický, takže nikto z politikov nebude pripustený s prejavom. Keď sme to už raz začali… Dokončime to!,“ vyzývajú organizátori.

Prídu aj rodičia Jána a Martiny

Súčasťou programu bude aj rozhovor so zástupcami iniciatívy Za slušné Slovensko. Na pódium prídu aj rodičia Jána a Martiny, herec Juraj Kemka a tiež advokát obvinených vyšetrovateľov Peter Kubina. O očkovaní sa budú organizátori rozprávať s lekárom Petrom Sabakom z Infektologickej kliniky, s Luciou Kuzmínovou Rosákovou o zmene postoja k očkovaniu. V premiére uvidíte aj film Nesmrteľní.

Fotografia je ilustračná.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: facebook.com/Dokončime to!
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM