Rôzne

Dominika (26) z Popradu: Čelí vážnej chorobe, ľudí prosí o pomoc

Dominika je 26-ročná dievčina z mesta Poprad. Žiaľ, musí však bojovať s neľahkým osudom... Toto je jej príbeh.

Ilustračný obrázok k článku Dominika (26) z Popradu: Čelí vážnej chorobe, ľudí prosí o pomoc
6
Galéria
Zdroj: Dominika Stančáková

Niekedy si ani neuvedomujeme, čo všetko máme a prechovávame pocit, že je život k nám nespravodlivý. Sú tu však aj takí, ktorým bol nadelený naozaj neľahký osud, a napriek tomu sú odhodlaní bojovať. Medzi nich patrí aj Dominika Stančáková (26) z Popradu.

Viac o tejto mladej dievčine, jej príbehu a ťažkom osude si môžete prečítať vďaka slovám samotnej Dominiky.

„Volám sa Dominika. Mám 26 rokov. Pochádzam z Popradu. Všetko začalo v roku 2016. Bolesti hlavy, ktoré neustupovali ani po tabletkach,“ začala svoje rozprávanie mladá Popradčanka.

Dominika ďalej doplnila, že napokon sa zistilo, že má chorobu Neuromyelitis Optica (demyelinizačné ochorenie). Dodala, že kvôli tejto chorobe začala prichádzať o zrak.

Mladá Popradčanka ďalej prezradila, že aj napriek snahe lekárov sa nepodarilo zastaviť zhoršenie jej zraku. „Na ľavé oko vidím minimum a pravé oko je dosť poškodené. Progresia praktickej slepoty. A postupom času mi ochrnula ľavá strana tela,“ rozpovedala sa Dominika.

Dodala, že aj napriek liečbe sa nepodarilo ochorenie zastaviť. „Žiaľ, na Slovensku to ani nie je možné,“ hovorí.

Ďalej uvádza, že a tak po dlhom hľadaní a patraní našla kliniku v Brne, kde by mohla podstúpiť veľmi finančne náročnú liečbu (laserové terapie, vitamínové infúzie atď.) a následne liečbu kmeňovými bunkami v Rakúsku, čo by jej mohlo zastaviť alebo spomaliť progresívne ochorenie.

„Žiaľ, už sa nedokážem ani sama o seba postarať. Potrebujem 24-hodinovú starostlivosť mojej mamky, ktorá musela nechať zamestnanie. Kedže ja sa tak rýchlo nevzdám, chcem bojovať ďalej, však život mám pred sebou, ale sama to už finančne nezvládam. Nikdy som nežiadala o žiadnu finančnú pomoc. Tak sa obraciam na ľudí s veľkou prosbou o pomoc. Každé jedno euro je veľký krok k môjmu zastaveniu progresívnej choroby,“ vraví.

„Milí priatelia, touto cestou vás chcem poprosiť o neľahkú finančnú pomoc na liečbu v spomínanom brnianskom centre a následne liečbu kmeňovými bunkami v Rakúsku, následne rehabilitácie, masáže, ubytovanie, pohonné hmoty atď. Za každé jedno euro vám zo srdca ďakujem,“ dodala na záver Dominika.

Podporiť túto mladú Popradčanku môžete aj vy a to na portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Dievča na fotkách je Popradčanka Dominika: Musí bojovať s ťažkým údelom
6
Galéria
Zdroj: Dominika Stančáková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM