Alexandra Kolínská Krimi

Domové prehliadky odhalili viac: V hre je pervitín, trom mužom a žene hrozí basa!

Muži zákona si posvietili v susednom okrese na drogy. Podľa slov polície po dvoch domových prehliadkach padali obvinenia ako na bežiacom páse. Pozrite, čo všetko našli.

Ilustračný obrázok k článku Domové prehliadky odhalili viac: V hre je pervitín, trom mužom a žene hrozí basa!
Zdroj: TASR

Na základe získaných operatívnych informácii s ktorými kriminalisti pracovali a po zozbieraní potrebných dôkazov bola v Hurbanove 20.10.2015 vykonaná domová prehliadka, „Pri nej policajti zaistili päť zatavených injekčných striekačiek s obsahom bielej kryštalickej látky, ktorá vykazovala prítomnosť metamfetamínu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podozrivými z drogovej trestnej činnosti sú dvaja muži a jedna žena. „Tí mali za obdobie predchádzajúcich šiestych mesiacov zaobstarávať psychotropnú látku, ktorú prechovávali rozdeľovali, balili do menších dávok a následne odpredávali ďalším osobám. Zaistené striekačky boli zaslané do kriminalisticko-expertízneho ústavu v Bratislave,“ povedala.

Policajti obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi 43 ročného Dušana, 40 ročnú Ivetu a 19 ročného Maroša.

Domová prehliadka bola aj v Komárne v stredu 21.10.2015. „V predajni s výživovými doplnkami našli policajti jednu zatavenú striekačku s obsahom bielej kryštalickej látky. Podozrivý 39 ročný muž z Komárna psychotropnú látku zaobstarával, neoprávnene prechovával a predával ďalším osobám,“ informovala Bruchterová o druhom zásahu.

Muži zákona ho obvinili z drogovej trestnej činnosti a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade preukázania viny hrozí za tieto skutky trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM