Technológie

Bolt rozšíril aplikáciu o bezpečnostné tipy pri používaní kolobežiek

Európska prepravná platforma Bolt rozšírila svoju aplikáciu o nový nástroj, ktorý má pomáhať k bezpečnejšiemu používaniu zdieľaných kolobežiek.

Ilustračný obrázok k článku Bolt rozšíril aplikáciu o bezpečnostné tipy pri používaní kolobežiek
Zdroj: Mesto Žilina

Spoločnosť zároveň skonštatovala, že je prvou, ktorá do svojej aplikácie pridala súbor bezpečnostných nástrojov pre mikromobilitu.

Dostupnejšia a bezpečnejšia mestská doprava je cieľom spoločnosti, poznamenal regionálny manažér Boltu pre strednú a východnú Európu Roman Sysel.

„Na jednej strane sme prevzali zodpovednosť za vplyv dopravného odvetvia na životné prostredie a zaviazali sme sa s platformou Bolt pridať viac zdieľaných a elektrických vozidiel. Zároveň pomáhame našim zákazníkom, aby boli zodpovední, pokiaľ ide o ich vlastnú bezpečnosť a bezpečnosť ostatných pri jazde na elektrickom bicykli alebo kolobežke,“ dodal.

Ak chce užívateľ získať prístup k bezpečnostným tipom, musí prepnúť aplikáciu do rozhrania kolobežiek a kliknúť na ikonu štítu v pravej dolnej časti obrazovky.

Súbor bezpečnostných nástrojov zahŕňa rady pre začiatočníkov, bezpečnostné tipy, začiatočnícky mód, ale aj miestne pravidlá.

Kolobežky Bolt sú v súčasnosti k dispozícii zákazníkom na Slovensku, ale aj v Portugalsku, Španielsku, Švédsku, Nórsku, Rumunsku, Poľsku, Českej republike, Estónsku, Lotyšsku a Litve. V Paríži je k dispozícii aj služba zdieľaných elektrických bicyklov.

Spoločnosť zároveň priblížila, že sa v ekologickom programe s názvom Green Plan zaviazala k úplnej kompenzácii emisií vzniknutých pri preprave cez svoju aplikáciu v Európe.

Nové zdieľané kolobežky Bolt
4
Galéria
Zdroj: Bolt
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM