Správy Regióny

Dopravný podnik chce vozový park rozšíriť o 18 nových elektrobusov

Do ulíc hlavného mesta by mohli už o rok vyraziť nové vozidlá MHD. Dopravný podnik Bratislava totiž vyhlásil verejné obstarávanie na nákup 18 elektrobusov.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik chce vozový park rozšíriť o 18 nových elektrobusov
4
Galéria
Zdroj: TASR

Nielen nové autobusy a električky, ale po novom už aj elektrobusy by mali pribudnúť do vozového parku Dopravného podniku Bratislava (DPB). Ten minulý týždeň vyhlásil verejnú súťaž na dodávku 18 elektrobusov.

Z toho by malo byť 16 väčších elektrobusov s kapacitou 80 miest a dva s kapacitou minimálne 40 miest. „Chceme zakúpiť elektrobusy dvoch veľkostí – v štandardnej autobusovej veľkosti 12,2 metre a menšie vozidlá do 10 metrov,“ upresnil pre Bratislava24.sk generálny riaditeľ DPB Milan Urban.

Na jedno nabitie až 160 km

Dopravný podnik vo verejnom obstarávaní stanovil aj podmienku, aby oba typy elektrobusov boli schopné odjazdiť na jedno nabitie aspoň 160 km v bežnej mestskej premávke. Zároveň nám generálny riaditeľ DPB povedal, že majú stanovené konkrétne linky, po ktorých by mali nové elektrobusy premávať, ale prezradiť ich zatiaľ nechcel.

Predpokladaná hodnota celej zákazky je 11,294 milióna eur bez DPH. Uchádzači môžu predkladať ponuky do súťaže do 4. augusta 2017. Elektrobusy by mali byť dodané do 6 až 12 mesiacov od vystavenia objednávky. „Verím, že takto o rok budú po Bratislave premávať nové elektrické autobusy,“ dodal Milan Urban.

DPB momentálne nakupuje 90 nových autobusov. Cestujúcim by mohli byť k dispozícii už koncom tohto roka. Do vozového parku podniku by malo pribudnúť aj 12 až 15 nových električiek. Ich nákup sa plánuje k roku 2020 v súvislosti s predĺžením električkovej trate až na koniec Petržalky.

Ilustračný obrázok

Elektrobus
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM