Tlačové správy

Dovolenka s deťmi a bez stresu? Dá sa to! TOP destinácie, ktoré sú vhodné pre celé rodiny

Vybrali sme pre vás niekoľko miest, ktoré sú ako stvorené na rodinnú dovolenku. Navyše, nemusíte sa obávať ani jazykovej bariéry. Ako je to možné?

Ilustračný obrázok k článku Dovolenka s deťmi a bez stresu? Dá sa to! TOP destinácie, ktoré sú vhodné pre celé rodiny
Zdroj: Vasco Electronics

Letná dovolenková sezóna sa nezadržateľne blíži. Ak si chcete užiť vytúžené voľno s pocitom pokoja a bez stresu, no na dovolenku beriete aj svoje ratolesti, ste na správnej adrese. Máme pre vás niekoľko skvelých tipov na mestá a miesta, ktoré splnia vaše požiadavky do bodky. Navyše, prekážkou nie je ani jazyková bariéra. Poďme však pekne po poriadku.

Destinácie, ktoré nesklamú

Rím, Taliansko – Večné mesto je ako stvorené na príjemnú dovolenku. So svojimi starovekými pamiatkami, umeleckými pokladmi a delikátnou kuchyňou je Rím vynikajúcou voľbou pre vzdelávacie cesty s deťmi. Navyše, azda každé dieťa očaríte možnosťou ochutnať autentickú pizzu, skvelé cestoviny alebo lahodné gelato.

Viedeň, Rakúsko – Za skvelou rodinnou dovolenkou nemusíte chodiť ďaleko. Rakúska metropola je na skok od našich hraníc, no určite má čo ponúknuť. Mesto spája históriu a modernú vybavenosť. Navyše, ponúka množstvo atrakcií, ktoré zabavia návštevníkov všetkých vekových kategórií. Spomeňme napríklad Prater, legendárny zábavný park, ktorý sa rozprestiera na ploche 6 km štvorcových a ktorého história siaha až do 12. storočia.

Amsterdam, Holandsko – Patríte medzi aktívne rodiny, ktoré milujú pohyb? V tom prípade určite počas leta nevynechajte Amsterdam, ktorý je označovaný aj ako mesto bicyklov. Cyklistike je tu prispôsobené takmer všetko. Nájdete tu špeciálne cyklistické hotely, cyklopožičovne, sprievodcov mesta na bicykloch a neuveriteľnú sieť cyklotrás. Navyše, užijete si aj svieže parky a vďaka množstvu plavebných kanálov si budete môcť vychutnať výlety na palube lode.

Londýn, Anglicko – Skvelé možnosti na relax pre rodiny s deťmi ponúka aj anglická metropola. V tomto pulzujúcom meste nájdete množstvo atrakcií vhodných pre rodiny, od historického Tower of London a Buckinghamského paláca až po magický svet Harryho Pottera v štúdiu Warner Bros. Príjemný relax si po dni strávenom prehliadkami užijete v tieni mestských parkov, ako sú napríklad Hyde Park alebo Regent's Park.

Máte chuť na exotiku?

Pokiaľ máte dobrodružnejšieho ducha, mysleli sme aj na vás. Očariť vás môže niektorý z našich bonusových tipov.

Chiang Mai, Thajsko – Na tomto mieste vás čaká nezabudnuteľná dovolenka, na ktorú budú vaše deti dlho spomínať. Preskúmajte slávny prírodný park slonov, ktorý deťom dáva šancu bezpečne komunikovať s týmito nádhernými tvormi, zatiaľ čo vodný park Grand Canyon je ideálny pre dobrodružné rodiny so staršími deťmi.

Bali, Indonézia – Pripravte sa na očarujúcu hinduistickú kultúru a ohromujúcu tropickú krajinu, ktorá ohromí každú rodinu. A čo môžete v tomto vzdialenom kúte sveta zažiť? Obrovským lákadlom je Opičí les v Ubude, zabavia tieňové bábkové predstavenia a za zmienku rozhodne stojí aj plávanie vo vodopáde v Gitgit a pozorovanie delfínov pri severnom pobreží Bali.

Jazyková bariéra? Žiadny problém!

Všetky tieto miesta vám zaručene prinesú neuveriteľné zážitky na celý život. Ak sa však obávate jazykovej bariéry, svoje obavy môžete hodiť za hlavu. Ako je to možné? Úžasnú slobodu pri cestovaní aj pre jazykovo menej zdatných dovolenkárov prináša Vasco Translator V4. Je to automatický prekladač, ktorý raz a navždy odbúra akékoľvek jazykové bariéry.

Vasco Translator sa stane vaším nerozlučným spoločníkom či už sa vyberiete na dovolenku alebo vás čaká pracovná cesta. Postačí vám moderný prekladač hovoreného slova a môžete slobodne objavovať svet.

Cestovanie do zahraničia už s Vasco Translator V4 nikdy nebude ako pred tým. Vďaka automatickému prekladaču zvládnete hravo zabezpečiť výlety po miestnych atrakciách, najať si inštruktora či kúpiť si vstupenky do zámkov a zábavných parkov.

Dohovoríte sa s predajcom suvenírov na miestnom trhu, kúpite si lístky na verejnú dopravu a prekážkou nebude ani objednávka lokálnych špecialít v reštaurácii a ani preklad popisov v múzeu. Navyše, Vasco Translator V4 vám pomôže aj pri rozhovoroch s miestnymi obyvateľmi. Prekladač hovoreného slova jednoducho môžete použiť, nech už ste kdekoľvek.

Sloboda takmer kdekoľvek ste

Výhodou je bezplatný a neobmedzený internet na celý život vďaka vstavanej SIM karte! To znamená, že svoj prekladač môžete použiť takmer kdekoľvek, kde máte mobilný signál. Nie je potrebné Wi-Fi ani mobil. Stačí zapnúť Vasco Translator V4 a začať prekladať!

Internetový prístup funguje pre preklady v takmer 200 krajinách.

Nie je potrebné držať sa miest so signálom Wi-Fi. Použite Vasco Translator na pláži, v miestnom obchode a na trhu. Cestovaním do vzdialených krajín môžete ušetriť peniaze. Dokonca aj keď ste v Japonsku, Austrálii alebo Thajsku, vždy máte bezplatný prístup na internet na preklady.

Využiť môžete jedinečný Photo Translator. Ako na to? Odfoťte nápis, jedálny lístok alebo noviny v cudzom jazyku a preložte ich do svojho materinského jazyka v priebehu niekoľkých sekúnd. Chcete si vychutnať večeru v najlepšej reštaurácii v cudzom meste? Aj tu vám pomôže šikovný automatický prekladač, pričom si budete môcť pochutiť na tom, čo skutočne chcete.

Prečítajte si cestovný poriadok a zistite, ako a kedy sa môžete dostať do požadovaného cieľa. Prestaňte vyhadzovať peniaze na drahé taxíky. Vďaka Vasco Translator V4 si dokonca preložíte informačnú tabuľu na letisku, ktorá je napísaná cudzou abecedou.

Výhodou je, že pri použití sa nevyžaduje žiadna aplikácia a nepotrebujete ani svoj mobilný telefón. Vasco Translator V4 funguje samostatne, pričom vám zabezpečí obojsmerný, okamžitý preklad.

Dohovoríte sa takmer kdekoľvek

Vďaka podpore 108 jazykov sa dohovoríte s viac ako 90 % svetovej populácie (Hlasový prekladač – 76 jazykov, prekladač fotografií – 108 jazykov, Prekladač textu – 90 jazykov, MultiTalk – 75 jazykov, Aplikácia na učenie – 28 jazykov).

Zaručená je 96% presnosť prekladu vďaka použitiu 11 rôznych prekladových motorov, kde sa pre každý jazykový pár vyberie ten najlepší. Ako to funguje? Pre každú dvojicu jazykov existuje preddefinovaný engine, ktorý zaisťuje najoptimálnejšie výsledky. Viete si predstaviť, že prekladanie z angličtiny do španielčiny bude jednoduché, ale porozmýšľajte nad prekladom do menej populárnych jazykov, ako je japončina alebo mandarínčina – je to čoraz ťažšie, však? Vďaka Vasco Translator V4 môžete získať presné preklady aj pre tie zložité jazyky.

Odbúra akúkoľvek prekážku

Použitie automatického prekladača je jednoduché a intuitívne, pričom ho môžete začať používať hneď po vybalení z krabice. Nemusíte nič konfigurovať, inštalovať aplikácie, kupovať SIM kartu, nastavovať WiFi alebo robiť čokoľvek iné!

Môžete ho vybrať ako darček pre rodinných príslušníkov alebo priateľov, ktorí nie sú až tak naklonení moderným technológiám. Vasco Translator V4 je stále dostatočne priateľský na to, aby ho mohli používať. Zariadenie sa používa intuitívne a je užitočné aj v núdzových situáciách.

O správne fungovanie prekladu sa stará dvojica mikrofónov s redukciou hluku. Mikrofón špeciálne navrhnutý pre prekladače reči umožňuje najvyššie možné rozpoznávanie reči tým, že eliminuje šum v pozadí až o 99 %.

Spoľahlivosť na prvom mieste

Navyše, šikovný pomocník vám dá skutočnú slobodu. Nemusíte na neho brať ohľady. Či už plánujete cestu do najdivokejšej divočiny, plavbu kajakom, návštevu safari alebo relax na pláži, Vasco Translator V4 vám vždy bude po ruke. Odolá totiž pádu na zem, striekajúcej vode a je dokonca aj prachotesný. Ovládajte svoj Vasco Translator v zhone a uistite sa, že sa nerozbije, keď spadne na zem.

Vezmite si Vasco Translator V4 so sebou na túru alebo výlet. Môžete sa naň spoľahnúť, aj keď nie sú k dispozícii žiadne nabíjacie zásuvky! Jeho výkonná batéria pri bežnom používaní vydrží až 4–5 dní. Vasco Translator V4 je vybavený vysokokvalitnou baterkou určenou na pomoc pri cestovaní a prekladaní v tých najnepriaznivejších podmienkach.

O vaše pohodlie sa postará aj veľký ergonomický 5-palcový dotykový displej, vďaka ktorému môžete svoj automatický prekladač vždy a za každých okolností spoľahlivo obsluhovať. Príjemné na ňom bude používanie aplikácie Foto Prekladač.

Hluk nie je prekážkou

Konkurenčnou výhodou, ktorú neposkytuje žiadny iný prekladač na trhu, sú fyzické a aj digitálne tlačidlá. Fyzické tlačidlá používajte, keď sa ponáhľate alebo keď musíte zamerať svoj zrak na niečo iné. Môžete si zvoliť digitálne tlačidlá, napríklad keď chcete ušetriť čas a zvyknúť si na ovládanie pomocou dotykovej obrazovky. Navyše, text môžete zadávať pomocou klávesnice (vo funkcii Prekladač textu). Vasco Translator V4 je prvý prekladač, ktorý vám to umožňuje – žiadny iný prekladač na trhu to nedokáže.

Počas vašich ciest sa môžete dostať aj do rušného prostredia. Vďaka silným reproduktorom (až 90 dB) automatického prekladača sú preklady dobre počuteľné aj v hlučnom prostredí, ako sú rušné ulice, železničné stanice alebo centrá veľkých miest, a tak sa nemusíte obávať, že osoba, s ktorou hovoríte, prekladač nepočuje.

Šikovnou vlastnosťou, ktorá vám výrazne spríjemní cestovanie, je výber jazyka pomocou rozpoznávania reči, pomocou ktorej v zariadení nastavíte preferovaný jazyk. Navyše, v ponuke jazykov môžete jazyk vyhľadať manuálne pomocou jeho názvu.

Spoločnosť Vasco Electronics, ktorá navrhuje, vyrába a predáva mobilné prekladové zariadenia už od roku 2008, myslí aj na vašu bezpečnosť. Všetky údaje sú totiž uložené v Nemecku a šifrované pomocou SSL, pričom sa nachádzajú na vyhradenom serveri, ktorý je v súlade s normami EÚ na ochranu údajov.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Vasco Electronics
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM