Krimi

Dráma ako z filmu: Policajti tasili zbrane, aby chytili dílera drog

Policajti z Dunajskej Stredy prenasledovali recidivistu, odmietol opakovane zastaviť vozidlo.

Ilustračný obrázok k článku Dráma ako z filmu: Policajti tasili zbrane, aby chytili dílera drog
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Muža svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval ostatných vodičov. Rýchlo sa ukázalo, prečo nechcel zastaviť. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Streľba

Muž sa vysokou rýchlosťou snažil ujsť z Dunajskej Stredy cez obce Kútniky a Dolný Bar. Zastavila ho až zbraň, ktorú použil jeden z členov hliadky.

„Až policajná streľba do zadnej časti auta ukončila útek pred policajnou hliadkou. Vodič sa ešte pokúsil o útek do poľa, policajti ho však za obcou Dolný Bar zadržali a založili mu putá. Krátko na to sa vozidlo podozrivej osoby vznietilo. Policajti preto na miesto privolali hasičov. Podľa predbežných zistení sa auto vznietilo z dôvodu nadmerného zaťaženia motora,“ uviedla Mária Linkešová.

Superrýchle konanie

Poverený policajt obvinil muža z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. „Prípad riešia policajti v takzvanom superrýchlom konaní. Zároveň preverujeme osobu aj s podozrením z prechovávania drog. Policajti našli na rohožke auta, v ktorom sa viezol, vrecko s kryštalickou látkou. Všetko sme zaistili a expertízne skúmanie nakoniec potvrdilo, že išlo o drogy,“ doplnila krajská hovorkyňa.

V aute sa nachádzalo viac ako 2500 dávok pervitínu. Vzhľadom na výsledok predbežného skúmania si prípad prevzal vyšetrovateľ KR PZ v Trnave. Na základe dôkazov vyšetrovateľ obvinil podozrivého z obzvlášť závažného zločinu. Za prechovávanie drog a recidívu mu teraz hrozí strata slobody na desať až 15 rokov.

Na facebooku polície si môžete pozrieť VIDEO s prenasledovania dílera.

foto je ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM