Milan Hanzel Šport Hokej

DRÁMA priamo počas zápasu: Hokejista skolaboval na striedačke!

Chvíle strachu a hrôzy prežívali hráči, tréneri aj fanúšikovia počas hokejového zápasu zámorskej NHL medzi Anaheimom a St. Louis. Obranca Jay Bouwmeester odpadol a duel prerušili. Ako je na tom?

Ilustračný obrázok k článku DRÁMA priamo počas zápasu: Hokejista skolaboval na striedačke!
Zdroj: TASR

Udialo sa to na začiatku trinástej minúty úvodnej tretiny. Tridsaťšesťročný kanadský bek v službách úradujúceho šampióna NHL St. Louis Blues sa chcel natiahnuť pred fľašku na striedačke, no odrazu skolaboval a spadol na zem. Jeho spoluhráči okamžite začali konať a privolali pomoc. Hra bola prerušená a plné ruky práce mali lekári.

Stretnutie sa nedohralo

Skúseného hokejistu niekoľko minút ošetrovali a následne na nosidlách odviezli do útrob haly, odkiaľ bol prevezený do nemocnice. Hrozivý moment otriasol všetkými prítomnými, ktorí si kládli otázku, či je Jay v poriadku. Zápas bol prerušený a o náhradnom termíne rozhodne vedenie súťaže neskôr.

Prvé správy z nemocnice

„Jay mal srdcovú príhodu a skolaboval na striedačke. Vďaka rýchlej pomoci našich zdravotníkov, ako aj zdravotníkov a lekárov Anaheimu je jeho stav stabilizovaný. Počas transportu do nemocnice bol pri vedomí a hýbal všetkými končatinami. Jay absolvuje lekárske vyšetrenia,“ uviedol generálny manažér St. Louis Blues Doug Armstrong v stanovisku.

V hľadisku mal otca

Býva zvykom, že súboje NHL sledujú aj rodinní príslušníci. Dramatickému incidentu preto ešte viac pridalo, že v hľadisku arény bol aj Bouwmeesterov otec, ktorý sa prizeral na svojho syna v hrôzostrašnej situácii.

Kto je to Bouwmeester?

Ide o skúseného veterána, ktorý je medzi obrancami v NHL v tomto ročníku druhý v počte odohraných zápasov hneď za Zdenom Chára. Jay ich má na konte v profilige 1241 a ťahá už sedemnástu sezónu!

Kolaps? To tu už bolo

V NHL naposledy skolaboval na striedačke v roku 2014 útočník Dallasu Stars Rich Peverley, ktorého takisto vďaka rýchlej pomoci zachránili. NHL dbá na bezpečnosť hráčov a kluby musia dodržiavať prísne štandardy. Na každom zápase musia byť minimálne dvaja lekári, sanitka a defibrilátor, ktorý v roku 2005 zachránil život českému obrancovi Detroitu Red Wings Jiřímu Fischerovi, ktorý takisto skolaboval na striedačke.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM