Aktualizované Zo zahraničia

DRÁMA v Česku: Údajný strelec z ostravskej nemocnice sa mal streliť do hlavy

Šesť mŕtvych a niekoľko zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v utorok vo Fakultnej nemocnici Ostrava.

Ilustračný obrázok k článku DRÁMA v Česku: Údajný strelec z ostravskej nemocnice sa mal streliť do hlavy
1
Galéria
Zdroj: Twitter / Polície ČR

Životy šiestich ľudí a najmenej dvoch zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v utorok vo Fakultnej nemocnici Ostrava (FNO). Z nemocnice evakuovali stovky ľudí.

Streľba v nemocnici

Streľba začala na treťom poschodí traumatologického oddelenia ostravskej nemocnice. Strelec údajne strieľal zblízka, mieril na krk a hlavu. Na mieste zasahovali špeciálne jednotky, hasiči aj záchranári. Podľa hajtmana Moravskosliezskeho kraja Iva Vondráka si streľba vyžiadala až šesť obetí. Informáciu potvrdil aj český premiér Andrej Babiš. Riaditeľ FNO Jiří Havrlant potvrdil, že všetci zastrelení ľudia boli pacienti nemocnice.

Medzi obeťami streľby v nemocnici v Ostrave by nemali byť Slováci.

Polícia vypátrala vozidlo páchateľa. Pred zásahom polície sa strelil do hlavy.

Nemocničná časť je pod kontrolou a začína fungovať v normálnom režime.

Strach a panika

„Situácia na mieste je veľmi neprehľadná, nesmie sa vychádzať na chodbu. Dvere musia byť zamknuté, zrejme preto, aby sa páchateľ pri prípadnom prenasledovaní nemohol ukryť v niektorej miestnosti,“ povedal krátko po streľbe jeden zo svedkov pre moravskoslezsky­.denik.cz.

Výpovede svedkov ohľadom útoku sa rôznia. Niektorí tvrdia, že si strelec vytipoval konkrétnych ľudí a vyzeralo to ako poprava. Podľa iných bezhlavo strieľal okolo seba, pričom vystrieľal dva zásobníky.

Polícia posilnila ochranu vybraných tzv. mäkkých cieľov po celej Českej republike, verejnosť preto žiada o trpezlivosť a ohľaduplnosť.

Podľa informácií denníka Právo sa streľba ozvala v chirurgickej ambulancii okolo 07.00 h. Polícia pred 09.00 h potvrdila, že štyria ľudia sú mŕtvi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM