Ondrej Chamraz Svet Zo zahraničia

Dráma v národnom parku: Rozzúrený bizón napadol malé dievčatko, VIDEO

Ešte len 9-ročné dievčatko bolo napadnuté a poranené divokým bizónom v známom americkom národnom parku.

Zdroj: YouTube.com

Video incidentu bolo pridané na sociálne siete. Na záberoch vidno ako bizón vyhodil dieťa vysoko do vzduchu. 9-ročné dievčatko bolo ošetrené priamo na mieste záchranárskym tímom národného parku. Zranenia, prekvapivo, neboli vážne.

Očití svedkovia vyhlásili, že bizón bol obkľúčený skupinou asi 50 turistov, ktorí stáli oveľa bližšie ako je odporúčaná vzdialenosť 20 metrov.

Hovorca Yellowstonského parku vo vyhlásení pre BBC povedal, že na vine bola práve vzdialenosť turistov, ktorá zviera vyprovokovala k útoku. Dodáva aj, že sa neodporúča divoké zvieratá kŕmiť alebo chytať. Pri stretnutí treba zvieratám dať priestor aby sa necítili v ohrození, inak môžu zaútočiť.

Video si na sociálnej sieti Twitter pozreli milióny užívateľov. Následne ho autor zmazal. Vyhlásenie rodiny nie je známe, jedinou známou informáciou je, že dievčatko pochádza z Floridy.

Yellowstonský národný park je domovom najviac bizónov v celom USA. Tieto veľké zvieratá môžu vážiť takmer jednu tonu, bežať rýchlosťou 50 km/h, a sú zodpovedné za najväčšie množstvo zranení zaznamenaných v tomto parku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM