Barbara Dallosová Krimi

Dráma v Rožňavskom okrese: Muž (65) tvrdil, že zastrelí rodinu aj policajtov

Muž mal podľa policajtov niekoľkokrát fyzicky zaútočiť na svoju manželku a rodine sa vyhráža zabitím. Dráma pokračovala aj po príchode polície...

Ilustračný obrázok k článku Dráma v Rožňavskom okrese: Muž (65) tvrdil, že zastrelí rodinu aj policajtov
Zdroj: Policajný zbor SR

O prípade z okresu Rožňava informovala krajská polícia na svojom oficiálnom facebooku. Podľa policajtov bolo na linku 158 prijaté oznámenie, že v obci Koceľovce 65-ročný muž pod vplyvom alkoholu niekoľkokrát fyzicky zaútočil na svoju manželku a rodine sa vyhráža zabitím.

V čase príchodu hliadky bol podľa polície muž zamknutý v izbe a spoza zamknutých dverí kričal na zasahujúcu policajnú hliadku aj rodinných príslušníkov, aby okamžite odišli preč, a začal sa im vyhrážať, že ich zastrelí. Jeden z rodinných príslušníkov mužom zákona potvrdil, že 65-ročný muž môže mať v izbe strelnú zbraň a dýku.

Na miesto boli okamžité vyslané posily, a to PMJ, a pripravený bol aj Pohotovostný policajný útvar s vyjednávačom.

,,Policajti istení psovodom vošli do domu, čo však začul podozrivý muž, a zo zamknutej izby začal vykrikovať, že zabije a zastrelí každého, kto vstúpi do izby. Muž nereagoval ani na opakované výzvy policajtov, aby upustil od protiprávneho konania. Vo vyhrotenej situácii bolo nevyhnutné okamžite konať. Policajti vykopli dvere, vtrhli do izby, v ktorej muž sedel na posteli s rukami skrytými pod perinou. Policajti v zmysle zákona použili hrozbu služobnou zbraňou, muž sa postavil z postele a snažil sa fyzicky zaútočiť na policajtov a neustále opakoval vyhrážky zabitím. Nakoľko naďalej kládol aktívny odpor, použitím donucovacích prostriedkov ho spacifikovali," opisujú celú situáciu policajti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM