Anton Hrachovský Ostatné športy

Dražba trička Attilu Végha zo zápasu storočia: Výťažok pomohol dobrej veci

Tričko víťaza zápasu storočia išlo do aukcie. Financie, ktoré zaň zaplatil víťaz dražby, pomôžu v oveľa náročnejšom boji.

Zdroj: YouTube.com

Prostredníctvom e-aukcie vypublikovanej na aukcie.ludialu­dom.sk, jednej z platforiem darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk, sa 15 dražiteľov pokúsilo získať podpísané tričko víťaza zápasu storočia Attilu Végha.

Aukcia, ktorú zaregistrovalo OZ Krehkí bojovníci s vyvolávacou cenou 65 eur prebiehala od 26. novembra do 10. decembra 2019.

Novým majiteľom trička sa stal Jiří Š. s víťazným podaním 450 eur. Touto sumou zároveň podporil projekt PomôžemTi.sk a ďalšie aktivity OZ Krehkí bojovníci, ktorého hlavným cieľom je poskytnúť podporu a pomoc ťažko, či dlhodobo chorým osobám a ich rodinám v rôznych životných situáciách.

„Na rozdiel od bojovníkov MMA pacienti s onkologickým ochorením, či inou vážnou diagnózou a ich najbližší, nastupujú na svoj zápas úplne nepripravení a najmä, tento zápas neskončí po troch alebo piatich 5-minútových kolách. Často sa jedná o zápas trvajúci niekoľko mesiacov, rokov, prípadne do konca života,“ uvádza OZ Krehkí bojovníci vo svojej aukcii.

E-aukcie na ĽudiaĽuďom.sk sú spôsobom, ako získať zaujímavé predmety či zážitky, ale najmä cestou, ako pomôcť výzvam na tomto darcovskom portáli. Výťažok z e-aukcie je smerovaný na konkrétnu výzvu na ĽudiaĽuďom.sk, ktorú určí dražobník, teda organizátor e-aukcie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM