Anton Hrachovský Hokej

Dres býka zo Zámkov pôjde do USA: Na Pavlasa sa teší rodina z Caroliny, FOTO

Na brankára Nových Zámkov čaká návšteva spoza mora. Zo Severnej Karolíny ho príde pozrieť jeho hokejová rodina a už sa nevie dočkať stretnutia s ďalšími fanúšikmi.

Ilustračný obrázok k článku Dres býka zo Zámkov pôjde do USA: Na Pavlasa sa teší rodina z Caroliny, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Archív: Julia Fox Parker

Hokejový klub z Nových Zámkov sa nedávno rozhodol, že do dražby ponúkne špeciálnu edíciu halloweenskych dresov, v ktorých jeho hráči nastúpili 1. novembra na domáci zápas proti Banskej Bystrici.

Dražba nedávno skončila, celková suma, ktorú fanúšikovia za dresy zaplatili, sa zastavila na sume 2190 eur. Výťažok z nej poputuje na dobročinné účely, o konkrétnom využití rozhodne vedenie novovznikajúcej nadácie HC Nové Zámky. Najviac, až 154 eur, bol neznámy priaznivec ochotný zaplatiť za dres gólmana Filipa Martina Vyžinkára.

Pavlasov dres až do USA

Že výkony novozámockého celku sledujú aj za veľkou mlákou svedčí aj fakt, že novým majiteľom halloweenskeho dresu ďalšieho z brankárov – Christána Pavlasa (na snímke vpravo) sa stane jeho fanynka z mesta Winston-Salem. V tomto asi 250-tiscovom meste hráva svoje domáce zápasy tím Carolina Thunderbirds. Práve z tejto organizácie prestúpil Pavlas pred sezónou 2019/2020 do Nových Zámkov.

Úspešnou dražiteľkou dresu Christiána Pavlasa sa stala Julia Parker (na snímke). Počas uplynulej sezóny 2018/2019 spolu s manželom Samom prichýlili slovenského brankára pod svoju strechu.

„Spolu s manželom sme Christiána stretli ku koncu jeho prvej sezóny v Thunderbirds. Zistili sme, že nie je len talentovaným brankárom, no i skvelou osobnosťou. Poslednú sezónu žil s nami,“ povedala pre NoveZamky24 Julia Parker, ktorá vydražila Pavlasov dres za 75 eur.

„Fanúšikovia Thunderbirds Christiána zbožňujú. Často sa na neho pýtajú, zaujíma ich, ako sa mu darí. Všetkým nám chýba, ale chceme, aby napredoval v hokejovej kariére a preto chápeme jeho rozhodnutie pokračovať na Slovensku v drese Nových Zámkov,“ vysvetľuje Julia Parker vzťah fanúšikov zo Severnej Karolíny k 23-ročnému slovenskému brankárovi.

Nevedia sa dočkať návštevy Slovenska

Ich puto je až natoľko silné, že ho už čoskoro prídu na Slovensko navštíviť. „Spolu s manželom sa o dva týždne chystáme Christiána navštíviť. Nové Zámky budú hrať doma s Popradom (27. novembra – pozn. red.) a dúfame, že ho uvidíme v bráne. Nevieme sa dočkať stretnutia s fanúšikmi Nových Zámkov,“ hovorí Julia Parker.

Spolu s manželom Samom sa tešia aj na opätovné stretnutie s Pavlasovou priateľkou Majkou a vôbec prvé stretnutie s jeho mamou, otcom, sestrou i babkou. „Veľmi sa tešíme, že nám bolo dopriate spoznať ho. Veľa pre nás znamená, chceme aby jeho rodina bola i našou,“ dodáva Julia Fox Parker.

Carolina Thunderbirds je americký tím pôsobiaci v FPHL (Federal Prospect Hockey League). Ide o profesionálnu súťaž, v ktorej pôsobí 10 celkov z miest ležiacich na východnom pobreží USA a v okolí veľkých jazier.

Mesto Winston-Salem má takmer 250-tisíc obyvateľov. Thunderbirds, ktorí sú aktuálnym šampiónom súťaže (2019), hrávajú v domácej aréne Winston-Salem Fairgrounds Annex s kapacitou 3150 divákov.

Pavlas sa stal súčasťou organizácie Carolina Thunderbirds v ročníku 2017/2018. V nasledujúcej sezóne 2018/2019 s tímom vyhral ligový titul a zároveň bol vyhlásený za najlepšieho brankára súťaže. Pripísal si najviac čistých kont (5), najviac víťazstiev (28) a k tomu pridal najvyššiu úspešnosť zákrokov (93,2 %) a najnižší priemer inkasovaných gólov na zápas (1,77).

Vo fotogalérii: Christián Pavlas so svojou hokejovou rodinou z USA, fanúšikmi, v akcii za Carolina Thunderbirds.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Christián Pavlas a jeho rodina Carolina Thunderbirds
6
Galéria
Zdroj: Archív: Julia Fox Parker
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM