Peter Simon Správy

Druhá vlna potravinovej pomoci: V Dobšinej dostali okrem potravín aj hygienické balíčky

Na sklonku októbra sa spustila distribúcia potravinových a hygienických balíčkov pre najodkázanejších občanov na Slovensku. Niekoľko stoviek z nich sa ušlo aj Dobšinčanom.

Ilustračný obrázok k článku Druhá vlna potravinovej pomoci: V Dobšinej dostali okrem potravín aj hygienické balíčky
Zdroj: TASR

Na Slovensku, sa v druhej vlne dovedna rozdá 93 746 potravi­nových balíčkov. V našej oblasti túto činnosť vykonáva Slovenský Červený kríž (SČK). Hygienické potreby budú doručené 33.348 konečným príjemcom

Pomoc je určená pre rodiny s nezaopatrenými deťmi, tiež starobných a invalidných dôchodcov, kde vo všetkých prípadoch musia byť príjemcovia v hmotnej núdzi.

Ako informoval Juraj Karika, predseda MS SČK Dobšiná, v meste Dobšiná sa druhá vlna distribúcie potravinových a hygienických balíčkov začala 2. novembra 2016 v priestoroch Podniku služieb.

„V tejto druhej vlne pomoci, boli pracovníkmi SČK v Dobšinej distribuované aj hygienické balíčky, ktorých bolo odovzdaných 245. Cena jedného potravinového balíka je v hodnote 33,66 eur a obsahuje rôzne základné potraviny, ingrediencie na prípravu jedál a konzervy. Hygienický balíček obsahuje zubnú kefku, pastu, mydlo a šampón v cene 6 eur,“ spresňuje Karika.

Distribúcia balíčkov je financovaná z Fondu európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby (FEAD), ktorý vznikol v roku 2014. Je v ňom vyčlenených na tieto aktivity do roku 2020 64,8 milióna eur. Náklady na distribúciu potravinových balíčkov vrátane sprievodných opatrení predstavujú 54,4 milióna eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM