han Zo Slovenska

Vláda schválila druhý BALÍK inflačnej pomoci: KOMU sa ujde STOEUROVÝ príspevok?

Ďalšia pomoc! Vláda schválila ďalšiu protiinflačnú pomoc najzraniteľnejším skupinám - pre viac ako 150.000 ľudí, vo výške 100 eur, v celkovom objeme 15,6 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Vláda schválila druhý BALÍK inflačnej pomoci: KOMU sa ujde STOEUROVÝ príspevok?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Informoval o tom po rokovaní vlády premiér Eduard Heger (OĽANO).

Niektoré skupiny sa v prvej vlne nedostali k pomoci alebo „prepadli cez sito“ pomoci, tak im bude podľa neho vyplatená v druhom balíku pomoci.

Čo v tom je?

„Dnes sme na vláde schválili mimoriadne adresné riešenie pre ľudí, ktorých široká schéma (pomoci v lete) nezasiahla. Inflačná pomoc, ktorú sme dnes schválili pre najzraniteľnejšie skupiny obyvateľov, bude vo výške 15,6 milióna eur. Z tejto sumy zvýšime jednak prídavky na deti, pomôžeme zdravotne postihnutým, sirotám, domácnostiam v hmotnej núdzi, ale aj ďalším skupinám,“ priblížil predseda vlády.

Cieľovou skupinou pre druhú vlnu inflačnej pomoci je podľa slov ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) 23.650 novona­rodených nezaopatrených detí, ako aj 29.400 nízkopríj­mových ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím.

„Ďalšou skupinou sú siroty, ktoré nepoberajú sirotský dôchodok. Je ich približne 1330. Ďalšou skupinou sú domácnosti v hmotnej núdzi – týchto 14.283 domácností nebolo v hmotnej núdzi vtedy, keď sme pred letom vyplácali prvú vlnu inflačnej pomoci,“ spresnil Krajniak.

Pomoc 100 eur podľa Krajniakových slov dostane aj 85.433 nezaopa­trených detí, ktoré majú súdom určené výživné nižšie ako 150 eur. „Ďalšou skupinou je 900 odchovancov centier pre deti a rodiny,“ dodal Krajniak.

Niektorým skupinám obyvateľov bude podľa neho protiinflačná pomoc vyplatená automaticky, niektoré skupiny obyvateľov budú musieť o ňu požiadať.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM