Rastislav Búgel Správy Rôzne Technológie

Držitelia preukazov ISIC a ITIC môžu použiť mobilnú aplikáciu

Moderné technológie prenikli aj medzi karty ISIC a ITIC. Držitelia ich môžu využívať aj vo virtuálnej podobe.

Ilustračný obrázok k článku Držitelia preukazov ISIC a ITIC môžu použiť mobilnú aplikáciu
Zdroj: TASR

Preukazy ISIC (International Student Identity Card) a ITIC (International Teacher Identity Card) majú aj svoju virtuálnu podobu, ktorá je súčasťou ISIC aplikácie. Informovalo o tom Združenie CKM SYTS, ktoré tieto preukazy na Slovensku vydáva.

Za necelé tri týždne si aplikáciu stiahlo takmer 1000 držiteľov preukazov. „Takmer 66 percent si v rámci aplikácie aktivovalo možnosť virtuálneho preukazu, čo inými slovami znamená, že na uplatnenie zliav môžu použiť svoj mobilný telefón,“ priblížilo združenie.

V mobile sa dá platný preukaz ľahko rozoznať od neplatného podľa dynamických prvkov ako reálny čas a dátum, dynamicky sa meniace holografické logo ISIC a označenie „platný“. Na neplatnom preukaze je notifikácia, že platnosť preukazu vypršala.

Virtuálny ISIC, ITIC je súčasťou mobilnej aplikácie, ktorú si môžu držitelia preukazov stiahnuť zdarma. „Nájdu v nej okrem popisov zliav napríklad aj ich geolokáciu, navigáciu, ako sa k zľavám dostanú,“ podotklo združenie.

Po predložení platných preukazov ISIC a ITIC majú ich držitelia nárok na zľavy a výhody na viac ako 1000 miestach na Slovensku a viac ako 150 000 miestach vo svete.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM