Webnoviny - Svet

Dubioza Kolektiv z Bosny vystúpi na Easthetic festivale

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA/Michal BurzaBRATISLAVA 12. mája (WEBNOVINY) – V programe druhého ročníka multikultúrneho festivalu Easthetic nebude chýbať ani zástupca balkánskej hudobnej produkcie. Na Zemplínsku šíravu totiž v auguste príde skupina Dubioza Kolektiv. Kapela z Bosny vo svojej tvorbe kombinuje viacero hudobných štýlov, od reggae, cez rock až po folk. Charakteristickým rysom ich vystúpení je predovšetkým živelnosť.

„Dubioza dokáže strhnúť publikum, títo hudobníci majú v sebe neuveriteľnú energiu, ktorú rozdávajú na všetky strany. Je to ten typ interpreta, ktorý je naživo stokrát silnejší ako na albume,“ uviedol na margo skupiny jeden z organizátorov Eastheticu Ján Papač. Dubioza Kolektiv pôsobí na scéne od roku 2003, naposledy sa prezentovali štúdiovkou 5 do 12, ktorá je voľne prístupná na ich oficiálnej webovej stránke.

Ich fanúšikovská základňa ja skutočne široká, čoho dôkazom je aj fakt, že na sociálnej sieti Facebook majú v súčasnosti viac ako 166 000 priaz­nivcov.

Organizátori Easthetic festivalu, ktorý sa bude konať 5. a 6. augusta, nedávno potvrdili aj vystúpenia ďalších účinkujúcich. Na podujatí sa predvedie česko-slovenská formácia Rara Avis i drum&bassoví dídžeji Lixx, L Plus a Michael Kelso. Už skôr organizátori potvrdili účasť formácií ako Para, Vidiek, Kamp!, The Uniques, Midi Lidi, Ink Midget & Pjoni, Steaming Satellites, Hudba z Marsu a Vetroplach. Program festivalu sa však týmito menami nekončí. V najbližších dňoch a týždňoch sa organizátori chystajú zverejniť ďalšie mená.

Easthetic festival sa bude konať rovnako ako vlani v stredisku Hôrka, približne 10 kilometrov od Michaloviec. Permanentky na podujatie si záujemcovia a záujemkyne môžu zakúpiť exkluzívne v sieti Ticketportal. Cena dvojdňovej vstupenky je 9,90 eura, pričom táto suma platí do nedele 15. mája. Po tomto termíne sa cena permanentky zvýši na 12 eur.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM