Kultúra

Duetá nemá takmer žiadne: Knechtová teraz predstavila novinku s Adamom Ďuricom

Prešovčanka Katka Knechtová ponuky na duetá dlho odmietala, v repertoári ich veľa nemá. Teraz však predstavila takúto pieseň a to aj s netradičným klipom.

Zdroj: Katarína Knechtová

Novinka Kataríny Knechtovej má názov Takí sme a pozvala si k nej speváka Adama Ďuricu. Nie je však bežné, aby sme v jej repertoári nachádzali duetá, no tentoraz je to inak.

Snaha o emóciu

Pesnička vám môže navodiť dojem, akoby ju vydala ešte v čase pôsobenia v skupine Peha. Aranžmány a samotná linka pripomína práve toto obdobie.

Aktuálnu novinku aj ďalšie piesne chystá interpretka na nový album Svety, ktorý vydá v októbri. Informovala o tom PR manažérka Nora Krchňáková.

Autorkou hudby je samotná speváčka, text má na konte Silvia Kaščáková.

„Musím sa priznať, že táto skladba vznikala nejakú chvíľu. Vedela som, že chcem mať na albume duet. Takže som sa snažila to vyskladať hudobne aj textovo tak, aby hlasy zneli krásne, dopĺňali sa, a aby pieseň mala tu správnu myšlienku a samozrejme nejakú dynamiku. A aj to najdôležitejšie, aby mala emóciu,“ vysvetlila Knechtová.

Nestretli sa

Na nahrávke sa podieľalo viacero muzikantov, ktorých Katka precízne vyberala. V štúdiu nahrali živé nástroje bubeník Dano Šoltís, basgitarista Rasto Uhrík, gitarista Brano Kociov a klavirista Adam Kuruc. Produkcie sa ujal Randy Gnepa a Adam Ďurica bol jasnou voľbou.

„Vedela som, že chcem pekný mužský hlas, dobrého muzikanta a zároveň niekoho, koho poznám a koho si vážim. Pri štúdiovej práci sme sa s Adamom nestretli, ja som pracovala v Prešove a Adam v Bratislave. Keďže bol kvôli covidu obmedzený pohyb aj možnosti stretávať sa. Ale v tejto digitálnej dobe nie je nič výnimočné, že muzikanti komunikujú takýmto spôsobom,“ prezradila Katka.

Naplnil predstavy

K skladbe vznikol klip, v ktorom je Katka sexi ako nikdy predtým. Režisér Jakub Gulyás ho nakrútil na krásnom Šimák Zámok Pezinok. 

„Kvôli aktuálnej kríze sme museli veľa lokácií vypustiť. Režiséra som oslovila, pretože milujem jeho „oko“ a ako vidí veci. Scenár bol výsledkom našich debát a mojej predstavy o vizuále. Účinkujeme v ňom len Adam a ja. Adamov prístup bol profesionálny. Keďže sa mu pieseň páčila a rozhodol sa ísť do toho so všetkým, čo k tomu patrí, robil všetko preto, aby som bola spokojná a aby naplnil moje predstavy. Spolupráca bola výborná, som mu vďačná,“ uzavrela Katka Knechtová.

Spomínanú chytľavú novinku si môžete pozrieť v priloženom vi­deu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM