Aktualizované Rastislav Búgel Krimi

Dych vyrážajúce informácie o parížskom atentátnikovi: Na Slovensku údajne strávil tri týždne!

Salah Abdeslam je známym atentátnikom z Paríža. Údajne sa mal minulý rok v lete zdržiavať na Slovensku a stráviť tu až tri týždne!

Ilustračný obrázok k článku Dych vyrážajúce informácie o parížskom atentátnikovi: Na Slovensku údajne strávil tri týždne!
Zdroj: TASR

Informácie priniesol portál Aktuality.sk. Ten informoval, že známy atentátnik mal byť na Slovensku tri týždne v lete, teda ešte pred útokmi v Paríži a ubytovaný vraj mal byť v jednom z nitrianskych penziónov. Pre portál to mali potvrdiť dva zdroje z prostredia ministerstva vnútra.

„Už po útokoch na Charlie Hebdo, ale aj po parížskych útokoch slovenská polícia spolupracovala so svojimi partnerskými organizáciami v zahraničí a preverovala všetky stopy, ktoré by pomohli rozpliesť sieť, na základe ktorej boli tieto teroristické útoky uskutočnené," povedal pre Aktuality.sk hovorca rezortu Ivan Netík.

Salah Abdeslam je aktuálne v rukách belgickej polície. V cele skončil pred niekoľkými týždňami, keď ho polícia zadržala v bruselskej štvrti Molenbeek. Abdeslam patril medzi najhľadanejších ľudí na svete. Na tento zoznam sa dostal po tragických teroristických útokoch v Paríži, pri ktorých vyhaslo až 130 ľudských životov.

Práve po Abdeslamovi podľa informácií portálu pátrali slovenskí policajti aj pri veľkom nočnom záťahu v novembri minulého roka. Domové prehliadky vtedy robili v Nitre, jej okolí a niekoľkých ďalších mestách. Rezort vnútra oficiálne informáciu o Abdeslamovi nekomentoval.

Slovenská informačná služba (SIS) si naďalej intenzívne po krvavých teroristických útokoch v Paríži a Bruseli vymieňa informácie na úrovni zahraničných partnerských spravodajských služieb. SIS o tom viackrát v minulosti informovala médiá a stanoviská sú zverejnené aj na jej webovej stránke. Slovenská tajná služba podľa vlastných slov už po sérii teroristických útokov v Paríži a Bruseli prijala adekvátne bezpečnostné opatrenia. Zo zákona však SIS nemôže informovať verejnosť, či mala informácie o údajnom pobyte Salaha Abdeslama na Slovensku, keďže ide o prísne utajované skutočnosti.

Foto: ilustračné

Dnes 24/tasr

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM