Jakub Forgács Regióny

Dych vyrážajúce zábery bystrickej ulice: Cesta dokonca nemá ani asfalt!

Drobný štrk, kamene, jamy na každom kroku... Cesty a chodníky v našom meste sú tŕňom v oku mnohých Banskobystričanov. O tom, že na niektorých uliciach to vyzerá ešte horšie, sme sa presvedčili sami.

Ilustračný obrázok k článku Dych vyrážajúce zábery bystrickej ulice: Cesta dokonca nemá ani asfalt!
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrická Ulica Stupy, ktorá je iba pár mestrov od odbočky z Malachovskej cesty, už z diaľky vyzerá veľmi zanedbane. Hoci nepatrí medzi najfrekventova­nejšie, lemujú ju rodinné domy Banskobystričanov, ktorí sa už roky dožadujú opravy svojej cesty. Pri našej návšteve sme sa na vlastné oči presvedčili, že aj keď je v Banskej Bystrici viacero chodníkov a ulíc, ktoré by potrebovali nový povrch, spomínané miesto je v skutočne nepríjemne vyzerajúcom stave. No najhoršie vyzerá koniec ulice, kde asfalt akosi úplne chýba.

Desiatky rokov bez asfaltky

„Moji rodičia tu bývajú vyše 40 rokov, poctivo platia dane a asfaltka tu nebola v podstate nikdy. Cesta však ani nebola vždy až v takom hroznom stave. Tým, že boli záplavy, lebo nebol regulovaný potok, voda ukrajovala aj z brehu,“ povedala Renáta Štesková, ktorej rodičia bývajú na konci Ulice Stupy. Ako doplnila, sami si museli zohnať panely, aby sa potok nepribližoval k ceste. „Keď je mokro, je to hrozné. Nikto s tým nič nerobí. Každý sa vždy odvolal na to, že nie sú peniaze,“ povedala.

„Písala som už aj na VÚC, aj primátorovi, ale do dnešného dňa neprišla žiadna odpoveď. Nedávno sa tu síce boli pozrieť mestská poslankyňa Priehodová a pani Hláčiková, ktorá je vedúcou Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí,“ spomenula Štesková, podľa ktorej prejavili aspoň nejakú ochotú prísť, pozrieť sa na ich problém a porozprávať sa o ňom.

Ako z poľa

„Ja s rodičmi už síce sedem rokov nebývam, ale chodím za nimi každý deň. Problém je tam pravidelne so smetiarmi, s odhŕňaním snehu, problém majú aj ľudia s kočíkmi. Najviac ma vytáča, že inde opravujú a tí ľudia tam majú aj chodníky aj cesty,“ pokračovala Štesková, podľa ktorej nepotrebujú krásnu cestu s obrubníkmi, chodníkmi a výsadbou. „Stačí, aby sme mohli po niečom chodiť ako ľudia. Nie ako keby sme prišli z poľa, keď bývame v meste,“ dodala.

V danej veci sme sa obrátili aj na mestský úrad. Od kompetentných sa snažíme získať vyjadrenie k problematike predmetnej ulice. Ak sa nám to podarí, sprostredkujeme vám ho v ďalšom článku. V našej foto a videogalérii si môžete pozrieť, ako Ulica Stupy vyzerá.

Cesta na bystrickej ulici Stupy v dezolátnom stave
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Cesta na bystrickej ulici Stupy v dezolátnom stave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM