JAB Zo Slovenska

Dychberúca jeseň na skok od Spišskej: Pozrite si nádherné fotky zo Slovenského raja

Jesenné obdobie je v plnom prúde a pestrofarebná príroda vytvára nádherné obrazce. Pokochajte sa fotkami zo Slovenského raja.

Ilustračný obrázok k článku Dychberúca jeseň na skok od Spišskej:  Pozrite si nádherné fotky zo Slovenského raja
6
Galéria
Zdroj: Peter Olekšák

Príroda na seba zobrala svoju jesennú podobu a hoci teploty klesajú, mnohých to práve v tomto období láka von. Na svoje si prídu nielen milovníci prírody, ale aj fotografi, ktorým sa doslova ponúkajú nádherné scenérie. Inak to nie je ani v Slovenskom raji.

Prinášame vám zábery, ktoré pochádzajú z dielne dlhoročného fotografa a zároveň vedúceho odboru ochrany krajiny Správy NP Slovenský raj, Petra Olekšáka, podľa ktorého každé ročné obdobie má pre fotografa svoje čaro. „Jeseň zvlášť, keďže je v prírode asi najviac farieb a pomerne často bývajú hmly, čo je veľmi fotogenické,“ doplnil s tým, že fotky vznikli na juhu Slovenského raja, čo je rodisko jeho starých rodičov, preto má k tomuto regiónu veľmi blízky vzťah.

Zaujímalo nás aj, či má v Slovenskom raji i nejaké top miesta, kde rád fotí. „V Slovenskom raji mám veľmi veľa obľúbených miest, závisí to od ročného obdobia a času, koľko ho mám. Veľmi často si vybehnem na Tomášovský výhľad, či už ráno, alebo večer, keďže cesta naň trvá polhodinku. Ak mám času dosť, idem rád na fotolov niekde do odľahlých centrálnych častí a zvyknem aj prespať na mieste, ak si chcem vychutnať večerné, alebo ranné svetlo,“ prezradil.

Skutočne krásne jesenné fotky zo Slovenského raja si môžete pozrieť v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Jeseň v Slovenskom raji má svoje čaro: Veď sledujte tieto krásne zábery
6
Galéria
Zdroj: Peter Olekšák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM