Tlačové správy

Eglo verzus Azzardo: Ktorý výrobca svietidiel je lepší? Pozreli sme sa na to

Eglo aj Azzardo patria medzi rozšírené a obľúbené značky svietidiel. Vyznačujú sa vysokou kvalitou, zaujímavým dizajnom a špičkovými materiálmi. Vďaka tomu ich nájdete v domácnostiach po celom svete. Sú však medzi týmito značkami nejaké rozdiely? V čom sa odlišujú a ktorá je lepšia?

Ilustračný obrázok k článku Eglo verzus Azzardo: Ktorý výrobca svietidiel je lepší? Pozreli sme sa na to
Zdroj: profisvietidla.sk

Viac o pôvode oboch značiek

Spoločnosť EGLO založil v roku 1969 Ludwig Obwieser v Tirolsku. Začiatky neboli najľahšie, ale kvalita a dizajn svietidiel si nakoniec našli svojich fanúšikov a firma začala pomaly rásť. Už o pár rokov neskôr mohla otvoriť vlastnú výrobnú halu a v 80. rokoch sa stala jedným z najvýznamnejších európskych výrobcov svietidiel. Prvým zahraničným trhom bol ten nemecký, dnes však firma pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta.

Azzardo je slovenská značka svietidiel so sídlom v Žiline. Jej história nie je taká dlhá, ako je to pri EGLO, ale to neznamená, že ich výrobky sú kvôli tomu menej kvalitné. Počas svojej histórie sa značka úspešne etablovala nielen na domácom, ale aj zahraničnom trhu. Presvedčila najmä svojím netradičným a často až odvážnym dizajnom a precíznym spracovaním.

Obe značky majú skvelý dizajn, ale…

Je to tak. Obom značkám sa nedá uprieť, že si na výzore svojich svietidiel dávajú záležať. Svietidlá totiž už dávno nie sú len zdrojom svetla. Každý výrobca svietidiel, ktorý si chce vydobyť svoje postavenie na trhu, vie, že jeho výrobok musí mať okrem zabezpečovania svetla ešte aj pridanú hodnotu v podobe jedinečného dizajnu. Nikto nemá záujem o svetlá, ktoré nevyzerajú dobre. Svietidlo je totiž súčasťou priestoru, musí doň zapadať, a nezriedka svojou prepracovanosťou vyčnieva a pýta si pozornosť. Hovorí sa, že pod lampou je najväčšia tma, ale verte nám, luster alebo stojaciu lampu si všimne každý.

Naším favoritom je Azzardo. Spolupráca s mladými a šikovnými dizajnérmi prináša svoje ovocie. Lampy a lustre od tejto značky sú často výstavnými kúskami, v priestore pôsobia ako solitér a pútajú na seba zaslúženú pozornosť. Pokiaľ hľadáte svietidlo, ktorým nebudete len svietiť, ale chcete, aby bolo aj výrazným dizajnovým doplnkom, sortiment tejto značky vás určite zaujme.

Pozeráte na cenu? Poteší vás výrobca EGLO

Ako pri predchádzajúcom bode, aj tu treba priznať kredit obom výrobcom. Obe značky sa totiž snažia svoj sortiment sprístupniť čo najväčšiemu počtu záujemcov. U oboch nájdete cenovo prijateľné kúsky, ale aj drahé a výstavné lustre, ktoré budete s pýchou ukazovať každej návšteve.

Naším favoritom je EGLO. Nemôžeme povedať, že je to lacnejšia značka – rovnako ako AZzardo, aj EGLO sa môže pochváliť veľkým počtom drahých a výstavných svietidiel. Ale sortiment, ktorý ponúka v lacnejšej a nižšej triede je oproti Azzardu značne širší. Ak teda chcete zariaďovať celú domácnosť a pozeráte sa na cenu, pravdepodobne si toho vyberiete viac od tohto výrobcu.

Zdroj: Profimedia

Špičková kvalita je heslom oboch

Obe značky sa otvorene hlásia k poctivému remeslu a kvalite svojich výrobkov. Musíme poznamenať, že zaslúžene. Nejde o žiadne lacné prefabrikované výrobky z krajín tretieho sveta. Obe značky k svojmu menu a reputácii pristupujú poctivo a na trh dodávajú výrobky prvotriednej kvality. Táto kvalita sa zakladá na použití primeraných materiálov, starostlivom prevedení a bezpečnom vyhotovení. Čo sa týka kvality, môžeme obe značky len a len odporúčať.

Dostupnosť výrobkov

Obe značky distribuujú svoje výrobky do celého sveta. Dostupnosť výrobkov v strednej Európe, či priamo na Slovensku, je výborná, keďže obe značky v podstate pochádzajú z tohto regiónu. Ako EGLO, tak Azzardo zoženiete bez väčších ťažkostí. Každý správny predajca svietidiel so širokým sortimentom bude tieto značky poznať a mať v ponuke. Ak teda chcete výborné svietidlá, ktoré si vás získajú vzhľadom aj kvalitou, nebudete mať problém sa k ním dostať.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: profisvietidla.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM