Webnoviny - Svet

Elano predstavil knihu o svojej kariére

WEBNOVINY.SK

Futbalista Elano predstavil knihu o svojej kariére.Foto: Santosfc.com.brSAN­TOS 27. mája (WEBNOVINY) – Brazílsky futbalový reprezentant Elano predstavil vo štvrtok na tlačovej konferencii v tréningovom centre CT Rei Pelé knihu o svojej kariére. Publikáciu s názvom Assim me tornei Elano (Tak som sa stal Elanom) napísal kamarát 29-ročného stredopoliara futbalového klubu FC Santos Renato Evangelista. Sleduje v nej futbalistovu cestu od začiatkov v rodnom Iracemápolise až po jeho príchod do národného tímu päťnásobných majstrov sveta.

Ako ale poznamenal Elano, už teraz kniha potrebuje aktualizáciu, pretože ju dokončili pred finále Paulisty – regionálneho šampionátu štátu Sao Paulo, v ktorom zvíťazil práve Santos. Okrem toho je jeho snom doplniť do nej novú kapitolu – dobytie juhoamerického Pohára osloboditeľov. "Je to veľmi zaujímavá kniha, pretože on je môj priateľ a sleduje celú moju kariéru. Ale už teraz by ju bolo treba aktualizovať, pretože tam nie je Paulista. Príbeh však pokračuje a snáď ju budeme môcť doplniť aj o titul z Pohára osloboditeľov,“ zavtipkoval strelec jedenástich gólov v Pauliste a troch v Copa Libertadores.

V stredu hráči Santosu urobili dôležitý krok k postupu do finále Pohára osloboditeľov a k tretiemu zisku trofeje v histórii klubu, keď na štadióne Pacaembu zvíťazili 1:0 nad paraguajským Cerro Porteňo. V budúcotýždňovej odvete v Asuncióne im tak stačí na postup do finále remíza.

Elano Ralph Blumer sa narodil 14. júna 1981. Svoju kariéru začínal v klube Guarani v meste Campinas a po krátkom pôsobení v Internacionale v Limeire sa stal v roku 2001 hráčom legendárneho Santosu. Za tri roky nastrieľal 34 gólov a v roku 2004 prestúpil do ukrajinského klubu Šachťor Doneck, kde zotrval tri roky. V auguste 2007 za neho Manchester City zaplatil osem miliónov libier a podpísal s ním štvorročnú zmluvu, no už v júli 2009 sa stal hráčom tureckého tímu Galatasaray Istanbul, odkiaľ sa v novembri 2010 vrátil do Santosu. V 45 reprezen­tačných zápasoch dal deväť gólov.

O predstavení knihy informovala webová stránka klubu FC Santos.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM