Technológie

Elektrický pick-up Cybertruck žne úspechy: Tesla má už takmer 150-tisíc objednávok

Americký výrobca elektromobilov Tesla získal v priebehu len pár dní takmer 150 000 objednávok na nový elektrický pick-up Cybertruck. Uviedol to v sobotu (23. 11.) riaditeľ Tesly Elon Musk.

Ilustračný obrázok k článku Elektrický pick-up Cybertruck žne úspechy: Tesla má už takmer 150-tisíc objednávok
2
Galéria
Zdroj: TASR

Automobilka predstavila svoje nové futuristické vozidlo Cybertruck vo štvrtok (21. 11.) a v sobotu Musk na sociálnej sieti Twitter napísal, že Tesla má už 146 000 objednávok na tento model.

Musk spresnil, že 17 % objednávok je na jednomotorový model, 42 % na vozidlá s duálnym motorom a 41 % na trojmotorový typ.

Odhalenie nového modelu však vyvolalo zmiešané reakcie, keďže sa jeho údajne nerozbitné pancierové sklo pri testoch rozbilo. Niektorým analytikom sa tiež nepáči futuristický vzhľad pick-upu, ktorý sa aj pre kovovú sivú farbu podobá obrnenému vozidlu.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Len zadanie objednávky pritom stojí potenciálnych kupujúcich 100 USD, ale Tesla tvrdí, že táto suma je v plnej miere vratná.

Automobilka dodala, že cena Cybertrucku sa bude začínať na 39 900 USD (36.082,47 eura) a začne ho vyrábať v roku 2021.

Americký trh s nákladnými autami je jedným z najziskovejších automobilových segmentov na svete a dominujú mu modely automobiliek Ford Motor, General Motors a Fiat Chrysler Automobiles.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Tesla Cybertruck
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM