Hokej

Erik Černák si odkrútil debut v NHL: Tréner Cooper nešetril chválou

Erik Černák v noci na stredu rozšíril zoznam slovenských legionárov v zámorskej NHL v prebiehajúcej sezóne na deväť.

Ilustračný obrázok k článku Erik Černák si odkrútil debut v NHL: Tréner Cooper nešetril chválou
Zdroj: TASR

Dvadsaťjedenročný obranca absolvoval premiéru v najlepšej lige sveta v drese Tampy Bay Lightning a za svoj výkon si vyslúžil pochvalu od trénera Jona Coopera.

Bronzový medailista z MS do 20 rokov strávil pri prehre na štadióne Buffala Sabres 1:2 na ľade 17:06 minút. Počas nich zaznamenal jednu „plusku“, dve strely na bránku, dve trestné minúty a päť hitov. „Prvá tretina bola náročná, pretože som bol nervózny. No myslím si, že v druhej a tretej časti to bolo už oveľa lepšie,“ povedal Černák pre oficiálnu stránku Tampy Bay Lightning.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Mladý slovenský obranca si získal dôveru trénera Coopera, ktorý ho dokonca poslal na ľad pri záverečnej hre bez brankára, keď sa „blesky“ snažili o vyrovnanie. „Bol skvelý a na ľade pôsobil veľmi dobre. Rýchlosť mu nerobila žiadny problém, získaval puky, bojoval. Odviedol skvelú prácu,“ pochválil ho tréner Cooper.

Černáka do NHL draftovalo Los Angeles Kings v roku 2015 v 2. kole zo 43. miesta, no po dvoch sezónach v tíme Erie Otters v juniorskej Ontario Hockey League (OHL) ho vedenie „kráľov“ vymenilo do Tampy. V uplynulej sezóne odohral na farme Syracuse Crunch 78 duelov v AHL a pripísal si 20 bodov (6+14). V prebiehajúcom ročníku nastúpil na deväť zápasov a získal sedem bodov (2+5).

Okrem bronzu z juniorských MS vyhral dvakrát s HC Košice majstrovský titul v najvyššej slovenskej súťaži a s Erie Otters sa stal šampiónom OHL.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM