Webnoviny - Svet

EÚ dá na rekonštrukciu ambulancií v SR ďalších 6 mil. €

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto: SITA/Tomáš Benedikovič BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) – Nenávratný finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja získa ďalších 10 subjektov. Dve mestá, sedem obcí a jedna poliklinika si na projekty rekonštrukcie a modernizácie zariadení ambulantnej zdravotnej starostlivosti spoločne rozdelia takmer 6,26 mil. eur. Ministerstvo zdravotníctva SR o tom informuje na internetovej stránke Operačného programu Zdravotníctvo. Najviac finančných prostriedkov získa na rekonštrukciu polikliniky mesto Giraltovce, a to viac ako 1,550 mil. eur. Poliklinika Sabinov, n.o. dostane na svoju modernizáciu necelých 1,165 mil. eur. Na rekonštrukciu či modernizáciu zdravotných stredísk pôjde z fondu aj pre mesto Podolínec a pre obce Muráň, Petrovany, Turňa nad Bodvou, Raslavice, Sačurov, Ľubotín a Markušovce.

Záujem o finančné prostriedky z Európskej únie (EÚ) prejavilo v rámci výzvy až 29 subjektov. Celková požadovaná výška príspevku bola takmer 20,5 mil. eur. Ministerstvo zdravotníctva ako riadiaci orgán programu vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí pre uvedené zariadenia vo februári minulého roka. Celkový objem vyčlenených finančných prostriedkov predstavoval 8 mil. eur. Minimálna výška príspevku na jednu žiadosť bola 350 tis. eur a maximálna 2 mil. eur. Uzávierka prijímania žiadostí bola 7. júla 2010.

Slovensko je spomedzi nových členských štátov Európskej únie prvou krajinou, ktorej Európska komisia schválila samostatný operačný program pre sektor zdravotníctva. Stalo sa tak 8. novembra 2007. Operačný program Zdravotníctvo úrovňou zazmluvnenia a čerpania finančných prostriedkov patrí medzi najúspešnejšie operačné programy v programovom období 2007 až 2013.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM